Αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης που έπνιξε τα παιδιά του στον Αλμυρο

mesaralive.gr  26 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης που έπνιξε τα παιδιά του στον Αλμυρο

Ο παιδοκτόνος εκτίοντας την ποινή του παίρνει πλέον το δρόμο της ελευθερίας.

Αποφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης ο οποίος είχε σοκάρει το 1999 το πανελλήνιο όταν έπνιξε τα τρία παιδιά του στον Αλμυρό ποταμό του Ηρακλείου. Το μόνο παιδί του που είχε επιζήσει ήταν η Τάνια η οποία βίωσε τον εφιάλτη καθώς έχασε για πάντα τα αδέρφια της. 

Εμφανώς καταβεβλημένος από τη διαδικασία, ο ίδιος κατά τη διάρκεια της σύντομης απολογίας του έδειχνε χαμένος, ισχυριζόμενος ότι δε θυμάται τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου του 1999. «Εγώ, αν θυμηθώ, θα αυτοκτονήσω... Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου, ένα μεγάλο συγνώμη. Δε θυμάμαι. Ζητώ συγνώμη απ' τους δικούς μου και απ' την πλευρά της γυναίκας μου. Για όσα μου έχουν κάνει εγώ τους συγχωρώ, αν και τα έχω χαμένα. Αλλά και όποιος άλλος θέλει ας με συγχωρέσει», ψέλλισε τότε απευθυνόμενος στην έδρα.

Ο παιδοκτόνος  πήρε με το αυτοκίνητο του τη 12χρονη κόρη του, τον Γιάννη 10 ετών, τον Νίκο 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο αδελφάκι τους για να πάνε βόλτα και κατέληξαν στον Aλμυρό ποταμό. Ξαφνικά έδεσε τα χέρια της κόρης του στο λεβιέ για να μην μπορεί να κινηθεί, πήρε τα αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα πέταξε στα κρύα και ορμητικά νερά του ποταμού. Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε με την κόρη του στην περιοχή του Mοχού, όπου και την εγκατέλειψε.
Η φρικτή δολοφονία των τριών ανήλικων αγοριών από τον ίδιο τους τον πατέρα που συγκλόνισε το πανελλήνιο είχε γίνει το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 1999 και συγκαταλέγεται στα εγκλήματα πάθους, αφού έγινε για λόγους εκδίκησης της γυναίκας του.

 

mesaralive.gr  26 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα