ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εταιρεία θέλει να αναλάβει την απομάκρυνση των σκαφών από την Αγία Γαλήνη

mesaralive.gr  13 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εταιρεία θέλει να αναλάβει την απομάκρυνση των σκαφών από την Αγία Γαλήνη

Τη στιγμή που τα δύο εγκαταλελλειμμένα σκάφη στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον, το mesaralive.gr αποκαλύπτει πως εταιρεία από τις 12 Μάρτη έχει ζητήσει να τα απομακρύνει δωρεάν!

Το mesaralive.gr παρουσιάζει σήμερα δύο έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την επικοινωνία της εν λόγω εταιρείας με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την απάντηση που έλαβε η εταιρεία για τη διευθέτηση του θέματος.

Την ίδια ώρα η τοπική κοινωνία ζητά λύση εδώ και τώρα, έχουν στραφεί προς κάθε κατεύθυνση για την επιλυση του προβληματος. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Γαλήνης Μανώλης Φουντιδάκης, έχει φτάσει ως το γραφείο του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, αναμένοντας την απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα πλοία πρέπει να φύγουν άμεσα από το λιμάνι. Το ένα εξ αυτών παραμένει εκεί από τις 16-3-2015 και το άλλο από τις 6-12-2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της απομάκρυνσης τους φτάνει τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, το οποίο είναι μικρό σε σχέση με τα χρήματα που θα χρειαστούν σε περίπτωση που κάποιο εξ αυτών βυθιστεί. Οπως λέει ο κ. Φουντιδάκης, σε περίπτωση που κάποιο σκάφος βουλιάξει, η ανέλκυση του μπορεί να φτάσει και τις 500.000 ευρώ!

Δείτε τα επίμαχα έγγραφα

 

mesaralive.gr  13 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα