ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θέλουν να φέρουν ειδικούς στη Μεσαρά για την Tuta Absoluta

mesaralive.gr  18 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θέλουν να φέρουν ειδικούς στη Μεσαρά για την Tuta Absoluta

Όπως λέει ο κ. Ορφανουδάκης, έχει πέσει από την πλευρά των αγροτών η πρόταση για να γίνει αυτή η ενημερωτική εκδήλωση στη Μεσαρά.

Οι θετικές εξελίξεις για τους αγρότες της Μεσαράς, στη μάχη κατά της πεταλούδας Tuta Absoluta συνεχίζονται.

Μετά από τα όσα άκουσαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης που βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με το διευθυντή του Υπουργού, τον κ. Βάγια, η είδηση που αποκλειστικά δημοσιεύει σήμερα το mesaralive.gr είναι ότι γίνονται προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Τυμπάκι προς όφελος των αγροτών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, κ. Μανόλη Ορφανουδάκη, το σεμινάριο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στελέχη του Υπουργείου θα έρθουν να ενημερώσουν με κάθε λεπτομέρεια τους αγρότες για την καταπολέμηση της Tuta. Όπως λέει ο κ. Ορφανουδάκης, έχει πέσει από την πλευρά των αγροτών η πρόταση για να γίνει αυτή η ενημερωτική εκδήλωση στη Μεσαρά.

Μια πρόταση, η οποία – εφόσον γίνει αποδεκτή- θα είναι «μάννα εξ ουρανού» για τους παραγωγούς του κάμπου, που βλέπουν τους κόπους τους να καταστρέφονται, παρά τις προσπάθειες τους.

Σημειώνεται τέλος πως, το πιο πιθανό σενάριο είναι η μέθοδος «Κομφούζιο» να εφαρμοστεί από το νέο έτος, καθώς τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν είναι στενά, για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της στις καλλιέργειες της Κρήτης.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο ανάμεσα σε στελέχη για το θέμα της Tuta Absotuta 

 

mesaralive.gr  18 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ