Απόκριες στον Σίβα με τη «Σιβιανή μάσκα»

  15 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Απόκριες στον Σίβα με τη «Σιβιανή μάσκα»

Απόκριες και όλοι προετοιμαζόμαστε για τις μεταμφιέσεις μας! Θα μου πείτε κάθε μέρα δεν έχουμε και την προσωπική μας μεταμφίεση ανάλογα πώς μας βολεύει, για να είμαστε αρεστοί στο κοινωνικό μας περιβάλλον; Ναι, έτσι είναι ή κάπως έτσι αλλά τούτες τις ημέρες τα πράγματα αλλάζουν, μπορούμε να βάλουμε τις καθιερωμένες μάσκες και να γίνουμε μια άλλη «περσόνα», για να δώσουμε στο κοινωνικό σύνολο την κίνηση του σώματος όπως ορίζουμε και καθορίζουμε όχι την αλήθεια του προσώπου, την καθαρότητα ή μη της ψυχής μας μέσα από τον καθρέπτη των ματιών μας!

Τέλος με την ανάλυση και ελάτε να διασκεδάσουμε, να μεταμφιεστούμε καταπώς ορίζει το έθιμο και κυρίως να απελευθερωθούμε από τα «πρέπει» μας και όλους τους ψυχαναγκασμούς μας.

Ελάτε στον Σίβα αυτή την Κυριακή 16 του μήνα μετά τη Θεία λειτουργία, στις 10.30π.μ. η γιορτή της μάσκας αρχίζει!!! Καλωσορίσματα με μαντινάδες και σκωπτικά τραγούδια από τον Φραγκιαδάκη Αντώνη και την Σοφία Αλατζά, ξενάγηση στο χωριό, ομιλίες από την κα Μαχαιριανάκη ΄Αννα και τον κο Χατζημηνά Κώστα, να δούμε τις μάσκες και να μάθουμε από τον δημιουργό τους κο Οδυσσέα Μεσσαριτάκη, να γιορτάσουμε με ασκομαντούρα από τους Γεργιανούς ντυμένοι με προβιές και κουδούνια και να στροβιλίσουμε στη μέθη της γιορτής με φαγητό, κρασί και γέλιο, άφθονο γέλιο να προετοιμάσουμε το έδαφος για τον θρίαμβο της Άνοιξης!

Εύα Kαπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  15 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα