Απόψε στο Πετροκεφάλι έχει...μαγειρέματα

  21 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Απόψε στο Πετροκεφάλι έχει...μαγειρέματα

Όλα έτοιμα για τα "Παραδοσιακά Μαγειρέματα"

Μαγειρέματα στο Πετροκεφάλι!

Μέσα από τις συνταγές και γεύσεις νιώθουμε τις ρίζες μας, έχουμε μνήμες. Σπουδαίο πράγμα να έχεις μνήμες!

Αυτό προσπαθούν χρόνια τώρα οι γυναίκες στο Πετροκεφάλι Μεσαράς. Κάθε χρόνο ραντεβού στην πλατεία με τις μνήμες, με την ιστορία, με τις γεύσεις για να μην χάσουμε το νήμα που μας συνδέει με τις ρίζες μας.

Απόψε όλοι θα είναι εκεί και θα συναντηθούν οι άνθρωποι που ξενιτευτήκαν για μια καλύτερη ζωή σε χρόνια δύσκολα, μεταπολεμικά. Θα έρθουν στη συνάντηση μνήμης και γεύσης από την Αμερική και από την Αυστραλία ομογενείς που διαπρέπουν εκεί γιατί κουβαλούν αυτές τις μνήμες της μάνας τους, που μαγείρευε με αρώματα της Μεσαρίτικης γης, το ζυμωμένο ψωμί που φύλαγε ως παξιμάδι στον ξυλόφουρνο και τα παιδιά κρυφοκοίταζαν πότε θα λείψει η μάνα για να κλέψουν ένα παξιμάδι και να τρέξουν στην αλάνα για τα παιχνίδια με τους βόλους και τους ντελιμάδες… Αχ χρόνια της μνήμης! Χρόνια της αθωότητας!

Ο ομογενής από το Πετροκεφάλι διακεκριμένος στο χώρο των εστιατορίων Μανώλης Πετράκης θα είναι στη συνάντηση, μαζί με τον επίσης καταξιωμένο εξάδελφο ομογενή από την Αυστραλία Νίκο Τερζάκη και τις όμορφες οικογένειές τους, που τους έμαθαν να περπατούν και να σκέφτονται ελληνικά και να μην ξεχνάνε τις ρίζες τους.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

  21 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα