Απόταξη για τους στρατιωτικούς που αντικατέστησαν την ελληνική σημαία με γερμανική

  21 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Απόταξη για τους στρατιωτικούς που αντικατέστησαν την ελληνική σημαία με γερμανική

Πολύ ακριβά πλήρωσαν την… έμπνευσή τους να αντικαταστήσουν την ελληνική σημαία με τη γερμανική στον Σταυρό του Ακρωτηρίου Χανίων δύο Γερμανοί στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 23χρονοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της, την πέταξαν στα βράχια και στη θέση της έβαλαν τη γερμανική.

Σε βάρος των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή εθνικού συμβόλου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Χανίων τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή και το πρωί της επόμενης ημέρας επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπου παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, οι δύο αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων αποτάχθηκαν τελικά από τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς κρίθηκε ότι έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, αναγκάζοντας τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα να απολογηθεί για το περιστατικό.

 

  21 April, 2019 ΑΡΘΡΑ