Άρχισε η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησαν και οι πυρκαγιές.

mesaralive.gr  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Άρχισε η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησαν και οι πυρκαγιές.

Φωτο: ethnos.gr

Μια από τις πρώτες πυρκαγιές, τουλάχιστον για την περιοχή της Γόρτυνας – όπως αναφέρουν αναγνώστες του mesaralive.gr- ξέσπασε χθες το απόγευμα στο χωριό Χουστουλιανά του Δήμου Γόρτυνας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πόμπιας, έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς με ένα όχημα, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των κατοίκων που όπως λένε οι ίδιοι «αντιληφθήκαμε αμέσως τη φωτιά και προσπαθήσαμε να τη σβήσουμε πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, τα αίτια διερευνούνται, η φωτιά έκαψε 100 μέτρα χορτολιβαδικής έκτασης και προξένησε κάποιες ζημιές σε δενδρύλλια, ενώ πρόλαβε να εξαπλωθεί και προς το στύλο της ΔΕΗ που υπήρχε εκεί χωρίς ωστόσο να προξενήσει μεγάλες ζημιές.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η Μαΐου, ισχύει η αντιπυρική περίοδος. Καλό θα είναι να θυμόμαστε τις βασικές συμβουλές της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα:

-Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

-Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.

-Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

-Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

 

mesaralive.gr  07 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ