Αρνάκι με χυλοπίτες

Υλικά
1 κιλό αρνάκι
½ σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά
2 μέτριες ντομάτες
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές λάδι
1 καρότο
½ κιλό χυλοπίτες
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Kόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.
Δείτε επίσης
- Μητσοτάκης: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν έντονη ανησυχία
- Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών
- Μηχανογραφικό 2025: Οι σχολές με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης
- Yψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κρήτη
- Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα