Αρνάκι με χυλοπίτες
Υλικά
1 κιλό αρνάκι
½ σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά
2 μέτριες ντομάτες
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές λάδι
1 καρότο
½ κιλό χυλοπίτες
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Kόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.
Δείτε επίσης
- Λογαριασμοί ρεύματος: Ακόμη πιο χαμηλά τα «πράσινα» και «κίτρινα» τιμολόγια του Απριλίου
- Σαρακοστή: Οι πρώτες ύλες της νηστείας και πώς μας ωφελούν
- Ειδική Τραπεζική Αργία: Αλλάζουν οι ημερομηνίες για τις πληρωμές των επιδομάτων της ΔΥΠΑ
- Εξαγωγές: Νέο ρεκόρ για την Κρήτη το 2023
- Έρευνα ΕΝΑ: Επιδείνωση των όρων ζωής, απογοήτευση και θυμός στην Ελλάδα