Αρναουτάκης: Φοβάμαι καθυστερήσεις στα έργα του ΒΟΑΚ

ekriti.gr  12 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αρναουτάκης: Φοβάμαι καθυστερήσεις στα έργα του ΒΟΑΚ

«Θέλουμε το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης να γίνει, και φοβόμαστε ότι με βάση τις εξελίξεις, ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις δύο ακόμα ετών».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,  επισημαίνοντας πως έχει ήδη θέσει στον πρωθυπουργό το θέμα για άμεσες λύσεις, αλλά και για υιοθέτηση όλων των καλών πρακτικών που υιοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε παράλληλα πως ενώ φαίνεται να υπάρχει καλή πρόθεση από πλευρά υπουργείου για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα, φαίνεται πως ο νέος άξονας δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε όλο το τμήμα του από την Κισσαμο ως τη Σητεία, όποτε οφείλει η κυβέρνηση να εξετάσει το πού και το πώς.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση οφείλει να ξεμπλοκάρει τα 25 εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια τα οποία ενώ υπάρχουν διαθέσιμα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου δεν έχουν ακόμα εκταμιευτεί πάρα μόνο για τους κόμβους Αχλάδας και Αγίας Πελαγίας.

Απαντήσεις περιμένει ακόμα η Περιφέρεια Κρήτης σε σχέση με το θέμα των διαγωνισμών για τα έργα των κατολισθήσεων. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης ενώ οι μελέτες προχωρούν, θα πρέπει να προχωρήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα προβλήματα κατολισθήσεων στον Βόρειο Οδικό Άξονα, προτού έρθει ο χειμώνας με πιθανά πρόσθετα προβλήματα. Όπως τονίστηκε, το αρμόδιο Υπουργείο έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα, ενώ αρμόδιος έχει ενημερωθεί και ο Γραμματέας. Παρ’ όλα αυτά ακόμα αναμένονται οι σχετικές απαντήσεις.

 

ekriti.gr  12 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα