Άρση των περιοριστικών μέτρων: Ημερομηνίες και τομείς που θα ανοίγουν

  24 April, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Άρση των περιοριστικών μέτρων: Ημερομηνίες και τομείς που θα ανοίγουν

Σε βάθος περίπου δύο μηνών θα ολοκληρωθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού και ήδη έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες σχετικά με το πως θα γίνει αυτή…

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα κάνουν την εισήγησή τους μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τις μελετήσει και μετά από επαφές που θα έχει, θα πάρει την οριστική απόφαση για το πλάνο που θα ανακοινώσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδες.

Όπως είναι γνωστό, το μεγάλο πρόβλημα είναι το τί θα γίνει με τα σχολεία, καθώς μεταξύ των υπεύθυνων που θα κάνουν την σχετική εισήγηση υπάρχουν δύο τάσεις… Όπως και να΄χει όμως είναι δεδομένο οτι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της 3ης λυκείου.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 4 Μαΐου, θα έχουν ανοιχτεί τα λουκέτα σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λιανεμπόριο, προκειμένου η οικονομία της χώρας να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι.

Όσον αφορά τις οργανωμένες παραλίες τώρα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχουν ανοίξει, ενώ προς το τέλος του μήνα θα ξαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, με τα εποχικά να οριοθετούνται στις αρχές Ιουλίου.

Θυμίζουμε οτι όλα τα παραπάνω, είναι υπό τον όρο οτι δεν θα υπάρξει κάποιο πισωγύρισμα… Τι σημαίνει αυτό; Αν υπάρξει κάποια έξαρση του κορωνοϊού, με αύξηση των κρουσμάτων τα μέτρα μπορεί να επιστρέψουν, είτε σε κάποια περιοχή συγκεκριμένα, είτε στην χώρα γενικά.

 

  24 April, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ