«Ασφαλώς κυκλοφορώ» στο ΠΚΑ Τυμπακίου

  15 April, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Ασφαλώς κυκλοφορώ» στο ΠΚΑ Τυμπακίου

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εβδομάδα

Αναλυτικά η ανακοίνωση απο τους Εθελοντές Σαμαρείτες:


Ολοκληρώθηκε σήμερα η εβδομάδα μιας υπέροχης εκπαιδευτικής δράσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τυμπακίου, με δεκάδες μαθητές καθημερινά από τα Δημοτικά Σχολεία του Δ. Φαιστού να έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές ασφαλούς μετακίνησης και κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο. Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής δράσης ήταν η εισαγωγή των μαθητών στις πρώτες έννοιες και αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας.
Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές έλαβαν γνώση για τη δομή του συστήματος κυκλοφορίας (πεζοί, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, ποδήλατα, μοτοσικλέτες κλπ.), για την αναγκαιότητα θέσπισης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και την υποχρεωτική τήρησή τους, για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και κίνησης των πεζών, των ποδηλατιστών και των επιβατών οχημάτων, για την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, για τους φωτεινούς σηματοδότες, για το ρόλο των τροχονόμων και των σχολικών τροχονόμων, ενώ συζητήθηκαν τα κυριότερα απ΄ τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των αισθήσεων και των ικανοτήτων των παιδιών.
Η εκπαιδευτική δράση “Ασφαλώς κυκλοφορώ” διοργανώθηκε από το Δήμο Φαιστού, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου με συμμετοχή από το Σύλλογο Νότιας Κρήτης “Το Μέλλον” και τους Εθελοντές από το Π.Τ. Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ας είμαστε όλοι υπερήφανοι για τέτοιες εκδηλώσεις. Υπερήφανοι για τη δυνατότητα που δίνεται σε όλα αυτά τα παιδιά στην βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχους την οδηγική παιδεία, την ευαισθητοποίηση στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση θετικών και σωστών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας...
 

 

  15 April, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα