Άστατος σήμερα ο καιρός

  22 November, 2021 ΑΡΘΡΑ
Άστατος σήμερα ο καιρός

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου στην Κρήτη, καθώς αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  13 έως 20 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο, σήμερα Δευτέρα, αναμένεται έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες Ηρακλείου αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ αναμένεται και βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα επικρατεί έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου, αναμένεται έντονη συννεφιά με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά ο καιρός θα είναι νεφελώδης, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα επικρατεί αραιή συννεφιά, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται ηλιοφάνεια το πρωί και έντονη συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία, αναμένεται αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει τοπικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει τοπικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες βροχοπτώσεις σε διαδοχικά κύματα τις επόμενες ημέρες

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες και ημέρες με έντονες βροχοπτώσεις καταιγίεδες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open κ. Κλέαρχο Μαρουσάκη. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του στην χώρα μας αναμένονται διαδοχικά βαρομετρικά που θα οδηγήσουν στην «επικράτηση ενός Φθινοπωρινού καιρού που θα χαρακτηρίζεται τοπικά από πολλές και έντονες βροχές».

 Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «τα πρώτα ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων τα αναμένουμε σήμερα προς το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά».

Αναλυτικά η πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open Κλέαρχου Μαρουσάκη
Έντονες βροχές τις επόμενες ώρες - ημέρες

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας καθώς αυτά θα κινηθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά μιας και η κατάρρευση του αντικυκλώνα - ατμοσφαιρικού βουνού που εδώ και αρκετές ημέρες κάλυπτε μεγάλες εκτάσεις βόρεια της χώρας μας, ανοίγει την πόρτα και στην ουσία ξεμπλοκάρει την ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο. Η εξέλιξη που μόλις περιγάψαμε θα έχει σαν αποτέλεσμα την επικράτηση ενός Φθινοπωρινού καιρού που θα χαρακτηρίζεται τοπικά από πολλές και έντονες βροχές.

 

Τα πρώτα ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων τα αναμένουμε σήμερα προς το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στον πρώτο μας χάρτη. Ταυτόχρονα οι νοτιάδες θα κυριαρχούν στις θάλασσές μας με τις ριπές τους να φτάνουν μέσα στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ όπως φαίνεται και στον δεύτερο χάρτη μας ενώ θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς αυτοί θα κατέρχονται από τις ανατολικές βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου.

Αύριο Τρίτη ισχυρές βροχές - καταιγίδες θα απασχολήσουν τα δυτικά και νότια παράλια της Πελοποννήσου, ενώ βαθμιαία ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο . Μέσα στη νύχτα προς την Τετάρτη κύματα ισχυρών βροχοπτώσεων θα απασχολήσουν το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό ενώ ταυτόχρονα πολύ θυελλώδεις βοριάδες θα επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο μεταφέροντας και ψυρότερο αέρα προς την περιοχή μας.

 Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν πρόσκαιρα με τις βροχοπτώσεις και τους νοτιάδες να επιστρέφουν από Παρασκευή.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Να είστε όλες και όλοι καλά!

 

  22 November, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα