Αστεροειδής – τέρας μπορεί να πέσει στη Γη το 2023! (ΒΙΝΤΕΟ)

  27 November, 2018 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αστεροειδής – τέρας μπορεί να πέσει στη Γη το 2023! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας αστεροειδής - τέρας, διπλάσιος από το άγαλμα της Ελευθερίας, μπορεί να πέσει στη Γη στις 8 Αυγούστου του 2023!

Όπως προειδοποιεί η NASA, ο αστεροειδής με την κωδική ονομασία 2018 LF16 έχει μία στις 99,9999967% πιθανότητες να προσκρούσει στον πλανήτη μας.

Δηλαδή, στην κλίμακα κινδύνου του Τορίνο, ο αστεροειδής είναι “μηδέν” που σημαίνει ότι η πιθανότητα πρόσκρουσης είναι είτε ανύπαρκτη είτε σχεδόν ανύπαρκτη.

Οι εμπειρογνώμονες της NASA εκτιμούν ότι ο επισκέπτης από το Διάστημα έχει διάμετρο περίπου 213 μέτρα, περίπου διπλάσιος από τον πύργο ρολογιού του Big Ben στο Λονδίνο και είναι τέσσερις φορές ψηλότερος από τη στήλη του Νέλσονα στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Προς το παρόν, ο αστεροειδής κινείται με ταχύτητα 15.130 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

Αν και αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά τρομακτικά, η δύναμη πρόσκρουσης ενός αντικειμένου παρόμοιου μεγέθους θα μπορούσε να είναι τόσο ισχυρή όσο μία έκρηξη 50 μεγατόνων, η ισχυρότερη που θα είχε ποτέ σημειωθεί στην επιφάνεια του πλανήτη.

Ευτυχώς, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), οι τεράστιοι αστεροειδείς τείνουν να χτυπήσουν τη Γη σχεδόν μία φορά κάθε 1.000 χρόνια.

Και μόνον ένας αστεροειδής άνω των έξι χιλιομέτρων θα ήταν δυνατόν να συγκριθεί με εκείνον που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια!

 

  27 November, 2018 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα