Αθλητισμός και Ανάπτυξη στο επίκεντρο στο πλαίσιο επίσκεψης Αυγενάκη στο Δήμο Φαιστού

  13 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αθλητισμός και Ανάπτυξη στο επίκεντρο στο πλαίσιο επίσκεψης Αυγενάκη στο Δήμο Φαιστού

Τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Φαιστού σε σχέση με την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, παρουσίασαν από κοινού στο Πολύκεντρο του Δήμου, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη έγιναν γνωστές οι δράσεις, καθώς και ο σχεδιασμός σε επίπεδο αθλητικών πολιτικών με στόχο την Αθλητική Ανάπτυξη, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση προσέλκυσης επισκεπτών, μέσω εναλλακτικών μορφών αθλητικού τουρισμού. Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον που δείχνει, αλλά και τη στήριξη του, κάνοντας σαφές ότι η συμβολή και η συμπαράσταση του σε όλα τα επίπεδα είναι κομβική.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε γνωστό πως προετοιμάζεται η δημιουργία στεγάστρου και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για περιορισμό των δαπανών τόσο στο κολυμβητήριο Μοιρών, όσο και στο κολυμβητήριο Ζαρού. Στην παρουσίαση έγιναν επίσης γνωστές οι προσπάθειες και οι διαδικασίες που υλοποιούνται για τη δημιουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου, ενώ τονίστηκε η κοινή πρόθεση, το στάδιο Μοιρών, να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο στάδιο.

Στην παρουσίαση από τον Υφυπουργό, έγινε γνωστή επίσης η δράση του Δήμου Φαιστού και του Υπουργείου Αθλητισμού, που στηρίζεται και προωθείται από το Σύλλογο ΑμεΑ «Το Μέλλον» και τον Μανώλη Στεφανουδάκη, για τη δημιουργία ενός Camp ΑμεΑ με παράλληλη δημιουργία ξενώνων για υποστήριξη προπονήσεων στον Αφραθιά.

Αναφορικά με το σχεδιασμό Β’ φάσης σε επίπεδο Αθλητικών Υποδομών, ο Υφυπουργός υποστήριξε πως μπορεί να υποστηριχθεί η δημιουργία ενός σύγχρονου κοπηλατηρίου στο Φράγμα της Φανερωμένης, καθώς επίσης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού, με πρόταση για βάση αναφοράς των Τουριστών τους ξενώνες του Βροντησίου. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε πως ήδη υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός και προς τις δύο κατευθύνσεις, τονίζοντας πως κοινός στόχος είναι η δημιουργία εναλλακτικών προσέλκυσης επισκεπτών και η δημιουργία ενός δήμου που θα δίνει κίνητρα αθλητικών επισκέψεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας σύγχρονου κέντρου ξιφασκίας, με τον Υπουργό να υποστηρίζει ότι μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του μέσω του μοντέλου «φούσκας» αρκεί να υπάρχει ο χώρος και τον δήμαρχο να αναφέρει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή του Σίβα. Ο Δήμαρχος παράλληλα παρέδωσε σχετικό υπόμνημα στον Υφυπουργό, τονίζοντας του πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους του αθλήματος.

 

Ο Δήμαρχος Φαιστού παρουσίασε επίσης αναλυτικά τις ως τώρα ενέργειες και δράσεις που έχουν προχωρήσει για τον τομέα του Αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια τέθηκαν τα ζητήματα συνολικότερης ανάπτυξης για την περιοχή.

Τόσο ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, όσο και ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκαν στις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να προχωρήσουν έργα και υποδομές που αποτελούν μέρος του αναπτυξιακού οράματος που έχει θέσει η δημοτική Αρχή Φαιστού. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την προώθηση του οραματικού σχεδίου, ενώ τόσο ο κ. Νικολιδάκης, όσο και ο κ. Αυγενάκης, τόνισαν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για μια σειρά έργων, τα οποία θα αλλάξουν συνολικά τη φυσιογνωμία του Δήμου Φαιστού.

 

  13 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα