Aυγενάκης: Στο Τυμπάκι για τις εκδηλώσεις της 82ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης

  12 June, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Aυγενάκης: Στο Τυμπάκι για τις εκδηλώσεις της 82ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης

Στις εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης συμμετείχε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Ο κ. Αυγενάκης απέδωσε φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων, που έδωσαν μια από τις πιο άνισες αλλά καθοριστικές μάχες στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, " η γενναιότητα και η αυταπάρνηση των Κρητικών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά για να προστατεύσουν τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, εξακολουθούν να μας συγκινούν και να μας θυμίζουν το δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους.

Ενότητα απαραίτητη για να κάνει η χώρα μας, με σταθερότητα το μεγάλο άλμα στο μέλλον."
Δείτε την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

"ΤΥΜΠΑΚΙ - 82η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, οι οποίοι με περίσσια περηφάνεια και παλικαριά έδωσαν μια από τις πιο άνισες, αλλά και πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Κρήτη προέβαλε μεγάλη και σφοδρή αντίσταση στους Γερμανούς χωρίς να διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Παρά την κατάκτησή της, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στο ναζισμό και στη βαρβαρότητα.
Η γενναιότητα και η αυταπάρνηση των Κρητικών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά για να προστατεύσουν τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, εξακολουθούν να μας συγκινούν και να μας θυμίζουν το δικό μας καθήκον να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα του ελληνικού Έθνους.
Ενότητα απαραίτητη για να κάνει η χώρα μας, με σταθερότητα το μεγάλο άλμα στο μέλλον.
Συγχαρητήρια στον Δήμο Φαιστού για τη διοργάνωση, καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου, στον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Το Μετόχι», στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Κόκκινου Πύργου, στην Αερολέσχη Ηρακλείου, στην Αερολέσχη Ηρακλείου Κρήτης “Πήγασος”, στον Σύλλογο Στατικού Μοντελισμού Ηρακλείου, στους Αλεξιπτωτιστές Πέτρο Βλάχο και Γιώργο Κισσανάκη, στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης με την χορευτική, αναβιωτική, ριζίτικη ομάδα του ομίλου, στον Σύλλογο Προστασίας Γεωργαλίδικου Αλόγου “οι Μεσαρίτες”, στο μουσικό συγκρότημα του Νίκου Σεβαστάκη & Αλέξη Αλεβιζάκη, στο χορευτικό συγκρότημα του Αστρινού Μπαλάσκα και στη Μουσική Σχολή Μαέστρο – Χορωδία Ενηλίκων με την επιμέλεια – διεύθυνση του κ.Μιχάλη Μαρακομιχελάκη, που έδωσαν τη δική τους νότα στα δρώμενα και στην παράλληλη έκθεση".

 

  12 June, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα