Αύγουστος του Νίκου Παπάζογλου: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι

  03 August, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Αύγουστος του Νίκου Παπάζογλου: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι

Στα viral κάτι εντελώς ξένο με την καθημερινότητα την πολιτική.

Ένα τραγούδι που δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος, Έλληνας, να μην το έχει τραγουδήσει, να μην έχει ζήσει απόλυτα τους στίχους αυτού του τραγουδιού, το οποίο είναι και ένα από τα αγαπημένα μου.

Ο Αύγουστος του Νίκου Παπάζολου είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας και ένα από τα πιο ερωτικά κομμάτια που έγραψε ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης.

Στο βίντεο θα ακούσετε τον ίδιο τον Παπάζογλου να αφηγείται κάτω από ποιες συνθήκες έγραψε το τραγούδι που ακούγεται μέχρι σήμερα σε πολλές κυρίως καλοκαιρινές συναυλίες.

Στο μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Παπάζογλου έστειλε την έγκυο γυναίκα του σε συγγενείς στην Αμερική επειδή το σπίτι τους υπέστη ζημιές και ήταν υπό κατάρρευση. Ο Μίκης Θεοδωράκης τον προσκάλεσε να μείνει μαζί του στο Βόλο για λίγο μέχρι να γίνει το σπίτι του. Εκεί όμως ερωτεύτηκε μια κοπελιά τόσο παράφορα που δεν άντεξε να μείνει κοντά της γιατί ένιωθε μεγάλη έλξη και δεν ήθελε να απατήσει τη γυναίκα του.

Αποφάσισε να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη και στο δρόμο της επιστροφής μέσα σε 20 λεπτά όπως είπε και ο ίδιος έγραψε ένα τραγούδι που το μισό το αφιέρωνε στην γυναίκα που ερωτεύτηκε στο Βόλο και το άλλο μισό στη νεογέννητη κόρη του.

 

Πηγή:viralnet.gr

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  03 August, 2017 ΚΟΣΜΟΣ