Αυτοψία στα λιόφυτα μετά την καταστροφή από το χαλάζι

  16 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αυτοψία στα λιόφυτα μετά την καταστροφή από το χαλάζι

Με την αγωνία των... αποζημιώσεων μετά την καταστροφή από το χαλάζι, ζουν οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών που είδαν την παραγωγή τους να πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Μέσα από το viannitika.gr καταγράφηκαν οι εικόνες καταστροφής των λιόφυτων της ενδοχώρας από τη σφοδρή χαλαζόπτωση. Ζημιές για τις οποίες υπαρχει - όπως είναι λογικό - ανάγκη για αποζημίωση των αγροτών και στήριξη τους.

Ηδη συμφωνα με πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές, όπως είναι λιόφυτα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά του Δήμου Αρχανων - Αστερουσίων για το Νομό Ηρακλείου, αλλά και καταστροφές που προκλήθηκαν επίσης σε Λασίθι και Χανιά.

Οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προχώρησαν σε αυτοψίες, βλέποντας από «πρώτο χέρι» τη ζημιά που σε πολλές περιπτώσεις ήταν η ταφόπλακα των ελαιοπαραγωγών. Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα αυτό έχει ήδη καταθέσει ερώτηση ο Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Συγκεκριμένα με ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου ζητά να αποζημιωθούν οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί από την έντονη χαλαζόπτωση στο Νομό Ηρακλείου.

 

  16 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ