Αυτές είναι οι τιμές της σταφίδας που ανακοινώθηκαν

mesaralive.gr  24 August, 2018
Αυτές είναι οι τιμές της σταφίδας που ανακοινώθηκαν

Στροφή στην εισαγωγή σταφίδας από το εξωτερικό και ειδικά από την Τουρκία κάνουν οι έμποροι για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στην αγορά.

Και αυτό γιατί κανείς δε σχεδον σταφιδοποιεί πλέον, ούτε στη Μεσαρά, ούτε στην Κρήτη γενικότερα, όπως έχει γράψει το mesaralive.gr. Και πως να σταφιδοποιήσει όταν οι τιμές που δίνονται δεν είναι ικανοποιητικές, αφού δεν καλύπτουν ουτε τα έξοδα σταφιδοποίησης!

Τις τιμές αγοράς των σουλτανίνων της νέας εσοδείας ανακοίνωσε χθες η ΚΣΟΣ, γνωστοποιώντας την έναρξη παραλαβής της σταφίδας στις 3 Σεπτεμβρίου.

«Είναι οι μέγιστες τιμές που μπορούμε να δώσουμε στην παρούσα συγκυρία», επισημαίνει η ΚΣΟΣ, που ανακοίνωσε χθες τις τιμές αγοράς της σταφίδας. Τιμές που κυμαίνονται στα ίδια ακριβώς με τα περσινά και προπέρσινα επίπεδα και για τους τέσσερις τύπους σουλτανίνων, με τη συνεταιριστική οργάνωση να στέκεται στις δυσκολίες που βάζει ο σκληρός διεθνής ανταγωνισμός απέναντι στην όποια διάθεση για μεγαλύτερες τιμές προς τους τοπικούς σταφιδοπαραγωγούς...

Αναλυτικότερα, τις τιμές αγοράς των σουλτανίνων της νέας εσοδείας ανακοίνωσε χθες η ΚΣΟΣ, γνωστοποιώντας την έναρξη παραλαβής της σταφίδας στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τιμή διαμορφώνεται στο 1,70 ευρώ το κιλό για τον τύπο Νο 1, στο 1,50 για τον τύπο Νο 2, στο 1,20 για τον τύπο Νο 4 και στα 0,90 ευρώ το κιλό για τον τύπο Νο 5.

Η οργάνωση κάνει λόγο για μέγιστες δυνατές τιμές που μπορούσε να προσφέρει, επισημαίνοντας ότι η παραλαβή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. «Οι παραπάνω τιμές είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί στην παρούσα συγκυρία - με το σκληρό διεθνή ανταγωνισμό - ώστε να προωθηθεί το προϊόν στην αγορά, με βασική προϋπόθεση ότι η παραλαβή της σταφίδας σουλτανίνας εσοδείας 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018.

Η παραλαβή θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΚΣΟΣ ΑΕΣ Α.Ε. στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΚΣΟΣ.

 

mesaralive.gr  24 August, 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα