Αυτή την Κυριακή φτιάχνουμε στιφάδο σε 16 ξεχωριστές εκδοχές

  29 January, 2023 ΑΡΘΡΑ
Αυτή την Κυριακή φτιάχνουμε στιφάδο σε 16 ξεχωριστές εκδοχές

Το στιφάδο είναι ένα από τα αγαπημένα μας Κυριακάτικα φαγητά, που μας αρέσει να μοιραζόμαστε με όλη την οικογένεια παρούσα. Φτιάχνεται συνήθως με μοσχάρι και τα μικροσκοπικά κρεμμυδάκια, που δίνουν αυτή την ξεχωριστή γλύκα στο φαγητό, τα κοκκάρια. Υπάρχουν, όμως, και συνταγές με αγριογούρουνο, με λαγό ή κουνέλι, αλλά και με κόκορα, κοτόπουλο ή ψάρι, ακόμα και με θαλασσινά.

Η λέξη στιφάδο προέρχεται από την ιταλική stufato, που αναφέρεται στο παραδοσιακό αργό μαγείρεμα πάνω στη stufa, στη στόφα, δηλαδή στην ξυλόσομπα. Γι’ αυτό και η εκτέλεση της συνταγής προϋποθέτει σιγανή φωτιά και αργό μαγείρεμα, για να μαλακώσει το κρέας και να λιώνει στο κόψιμο με το πιρούνι.

Αν η ιδέα του να καθαρίσετε πολλά μικρά κρεμμυδάκια σας αποθαρρύνει, τότε να έχετε υπόψη ότι στο εμπόριο υπάρχουν και καθαρισμένα και κατεψυγμένα, έτοιμα προς χρήση, που μας λύνουν τα χέρια, αφού δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.

Ακολουθούν συνταγές για όλα τα γούστα, από κλασικές με μοσχάρι μέχρι κατάλληλες και για vegetarians ή vegans.

 

  29 January, 2023 ΑΡΘΡΑ