Aυτοδιοικητικές εκλογές: Απο τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην Κρήτη

  10 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Aυτοδιοικητικές εκλογές: Απο τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην Κρήτη

Σχεδόν οι μισοί εκλογείς στη χώρα επέλεξαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής με το δήμο Χανίων να αποτελεί μια μικρογραφία της γενικής εικόνας καθώς σε επίπεδο περιφέρειας υπήρξε ο δήμος στον οποίο καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό αποχής, φθάνοντας το 51,67%. «Πρωταθλήτρια» περιφερειακή ενότητα σε ποσοστό συμμετοχής ήταν αυτή του Ρεθύμνου με 65,27%, ακολούθησε του Ηρακλείου με 63,75% και του Λασιθίου με 60,76% ενώ στην περιφερειακή ενότητα Χανίων μόλις που έφτασε στο 53,72%.

Ο δήμος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Κρήτη ήταν εκείνος της ακριτικής Γαύδου με ποσοστό 82,80%, ενώ υψηλά ποσοστά συμμετοχής κατέγραψαν τόσο ο δήμος Μαλεβιζίου με 75,03% όσο και ο Δήμος Ανωγείων με 71,65%.

Ως πολιτική στάση ερμηνεύεται από μερίδα πολιτών η αποχή, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι πρακτικοί λόγοι δεν επέτρεψαν σε ένα σημαντικό ποσοστό εκλογέων στην Κρήτη να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα που είναι εγγεγραμμένοι.

Χαμηλό ήταν ποσοστό συμμετοχής και στον δήμο Ηρακλείου, όπου στις κάλπες προσήλθε το 56% των δημοτών. Στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής κατέγραψε το Μαλεβίζι με 75,03%, στο Λασίθι ο δήμος Οροπεδίου  με 72,84%, στο Ρέθυμνο ο δήμος Μυλοποτάμου με 75,50% και στα Χανιά μετά τη Γαύδο, ο δήμος Σφακίων όπου συμμετείχε το 65,50%. 

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ ΤV: 

 

  10 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα