Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο όχημα και έπεσε πάνω σε νήπια στην Ιαπωνία

mesaralive.gr  08 May, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο όχημα και έπεσε πάνω σε νήπια στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον δεκατρία νήπια και δύο νηπιαγωγοί τραυματίστηκαν στην Ιαπωνία όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με άλλο όχημα, βγήκε από τον δρόμο και έπεσε πάνω τους την ώρα που περπατούσαν στον δρόμο, στην πόλη Οτσού, κοντά στην Οσάκα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, τέσσερα από τα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και δύο νηπιαγωγοί. Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων που συγκρούστηκαν έχουν συλληφθεί.

Όπως κατέγραψαν πλάνα που μεταδόθηκαν, τα θύματα βρίσκονταν πάνω σε πεζοδρόμιο, κοντά σε διάβαση πεζών, όταν το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του κι έπεσε πάνω τους.

Πολύχρωμες σχολικές τσάντες ήταν σκορπισμένες στο έδαφος.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τέσσερα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις τους. Το NHK ανέφερε από την πλευρά του πως βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Δεν μεταδόθηκε κανένα στοιχείο μέχρι τώρα για το πρόσωπο που βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία καταγράφεται σημαντική άνοδος των τροχαίων που προκαλούν ηλικιωμένοι οδηγοί, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σε αυτοκινητιστές ηλικίας 65 χρονών και άνω αποδόθηκαν ευθύνες για 965 θανατηφόρα τροχαία στην Ιαπωνία το 2016, ήτοι το ένα τέταρτο του συνόλου, κατά τις στατιστικές της αστυνομίας, συχνά διότι πάτησαν γκάζι αντί για φρένο ή έχασαν τον έλεγχο.

Τον Απρίλιο, μια γυναίκα και η τρίχρονη κόρη της σκοτώθηκαν όταν 87χρονος αυτοκινητιστής χτύπησε το ποδήλατό τους σε πολυσύχναστη συνοικία της πρωτεύουσας. Ο οδηγός υποστήριξε ότι αιτία του δυστυχήματος, στο οποίο προκλήθηκαν επίσης τραυματισμοί πεζών, ήταν πως το όχημα παρουσίασε βλάβη. Η έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

 

mesaralive.gr  08 May, 2019 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ