Βασιλιάς Κάρολος: Οταν έτρωγε καλλιτσούνια και χόρευε τον σιγανό στην Κρήτη

https://www.thetoc.gr/  12 September, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Βασιλιάς Κάρολος: Οταν έτρωγε καλλιτσούνια και χόρευε τον σιγανό στην Κρήτη

Τρεις φορές, τα τελευταία χρόνια, έχει επισκεφθεί επίσημα τη χώρα μας ο νέος πλέον βασιλιάς Κάρολος με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα.

Σε αντίθεση με τη μητέρα του, Ελισάβετ, που βρέθηκε στην Ελλάδα μία και μοναδική φορά το 1950 όταν ακόμη ήταν πριγκίπισσα, ο Κάρολος διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα μας, αλλά και την Κρήτη, την οποία επισκέφθηκε στις 2 από τις 3 επίσημες επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Τον Μάιο του 2018 ήταν η τελευταία του επίσκεψη στην Κρήτη και παρότι διήρκησε μόλις λίγες ώρες αποτύπωσε στο έπακρο τον ενθουσιασμό του νέου βασιλιά της Αγγλίας για το νησί, καθώς έσπασε πολλές φορές το αυστηρό πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ, χορεύοντας ακόμη και σιγανό υπό τους ήχους της κρητικής λύρας, στην πλατεία των Αρχανών.

Εχοντας για πρώτη φορά στο πλευρό του τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας (τότε) ολοκλήρωσε στην Κρήτη την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με τον ίδιο να εμφανίζεται κάτι παραπάνω από ευδιάθετος, προσιτός και δεκτικός.

Στην Κνωσό

Μόλις λίγες ώρες ήταν αρκετές προκειμένου μπροστά στις κάμερες να αποκαλυφθεί ο ενθουσιασμός του, καθώς όχι μόνο χόρεψε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, αλλά δέχτηκε με θέρμη και τα δεκάδες κεράσματα με άρωμα Κρήτης (τυρί, μέλι, κρασί, λάδι και καλλιτσούνια).

Η Κνωσός δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της επίσκεψης. Ξεναγήθηκε στο ανάκτορο του Μίνωα για 50 λεπτά κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας αλλά με τον αρχαιολογικό χώρο να παραμένει ανοιχτός για το κοινό. Ο ίδιος τότε έκανε λόγο για εμπειρία ζωής.

Εμπειρία που είχε ζήσει για πρώτη φορά το 1998 όταν και τότε είχε επιλέξει την Κρήτη για να κλείσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, με ξενάγηση στην Κνωσό.

 

https://www.thetoc.gr/  12 September, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα