Bελτιωμένος σήμερα ο καιρός στην Κρήτη-Νέα πτώση της θερμοκρασίας

  21 November, 2020 ΑΡΘΡΑ
Bελτιωμένος σήμερα ο καιρός στην Κρήτη-Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Πιο ήπιο το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κρήτη

Αυτή τη φορά η κακοκαιρία δεν «χτύπησε» ανελέητα την Κρήτη, καταγράφηκαν όμως μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά του νησιού όπου καταγράφηκαν και πλημμυρικά φαινόμενα. Σε πολλές δε ορεινές περιοχές, όπως στον Ομαλό και τα Κεραμειά στα Χανιά, εκδηλώθηκαν και χαλαζοπτώσεις.

Οι θυελλώδεις άνεμοι εξασθένησαν στη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ακόμα πιο βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού από αύριο στην Κρήτη, ευνοώντας μάλιστα την συλλογή του ελαιοκάρπου που σε πολλές περιοχές είναι σε εξέλιξη.

Ο υδράργυρος ωστόσο θα κάνει «βουτιά» το Σαββατοκύριακο πέφτοντας στις ορεινές περιοχές και στην ενδοχώρα κάτω από τους δέκα βαθμούς Κελσίου. Στις αστικές και παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια θα είναι δύο βαθμούς υψηλότερη.

«Απ’ ότι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη διατηρείται αυτό το φθινοπωρινό αλλά καλό σκηνικό γιατί ευνοεί και τις αγροτικές εργασίες», όπως είπε στην ΚΡΗΤΗ TV, ο μετεωρολόγος κ. Εμμανουήλ Λέκκας.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα ο Δεκέμβρης θα μπει δυναμικά με ένα σκηνικό απόλυτα χειμερινό.

 

  21 November, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα