Βλίτα με αυγά μάτια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
 
				
				
			
			Υλικά
Μερίδες: 2-4
 800 γρ. βλίτα (μετά το καθάρισμα θα μείνουν περίπου 600 γρ.)
 2 - 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες
 80 ml ελαιόλαδο
 4 αυγά
 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βλίτα με αυγα μάτια και σάλτσα ντομάτας, πρώτα ζεματίζουμε τα βλίτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 - 3 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα βλίτα, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
- Με ένα κουτάλι κάνουμε 4 λακκούβες στα χόρτα και εκεί σπάμε από ένα αυγό, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά όσο μας αρέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με φέτα ή ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.
Δείτε επίσης
- Πιερρακάκης: Οι Δήμοι θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση και το 2026
- Δήμος Φαιστού- Επιτυχημένη η δράση φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Πόμπια
- Φορολογικό σοκ: 5,7 δισ. ευρώ απλήρωτοι φόροι σε 8 μήνες – 4 εκατ. Έλληνες χρωστούν
- Μπλόκο στον ΒΟΑΚ: Θα διανυκτερεύσουν στον Καρτερό οι αγρότες Θα ανοίγουν ανά διαστήματα τον δρόμο
- Σπανακόπιτα με τραχανά, χωρίς φύλλο


 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						 
								
							
						


