Βολές κατά Πολάκη από τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φαιστού

  30 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Βολές κατά Πολάκη από τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φαιστού

Με αφορμή την επίσκεψη Πολάκη στο Κέντρο Υγείας Μοιρών ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμου Φαιστού,Γιάννης Ζαχαριουδάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Στις Μοίρες σήμερα, το 2019, λίγο πριν την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, ασθενείς μεταφέρονται στην καρότσα αγροτικού οχήματος έως το Κέντρο Υγείας Μοιρών, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο –και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το Κέντρο Υγείας Μοιρών κατατάσσεται στα πέντε πρώτα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας, λόγω της μεγάλης του επισκεψιμότητας και οι ελλείψεις του σε προσωπικό, η υποστελέχωση, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ώστε κάποια τμήματα να μη μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ  οι ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό είναι τέτοιες που έχουν ως αποτέλεσμα οι γιατροί να μην είναι εφικτό, σε πολλές περιπτώσεις, να προσφέρουν αυτά που μπορούν, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τεράστιες δυσκολίες στον χώρο εργασίας τους. Τα αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου, που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Φαιστού.

Αυτή τη στιγμή επέλεξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για να κάνει χρήση και στις Μοίρες ακόμη ενός από τα εγχειρίδια της «εικονικής πραγματικότητας», στην οποία διαπρέπει η κυβέρνηση. Η «μαγική εικόνα» και τα «εγκαίνια» από τον αναπληρωτή υπουργό προσκρούουν, βέβαια, στη σκληρή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς και σ' αυτό το Κέντρο Υγείας. Θυμόμαστε τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, τον Μάρτη του 2017, σε παρέμβαση του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, για το Κέντρο Υγείας Μοιρών. Τότε, με περισσό θράσος ο κ. Πολάκης παρουσίασε την ύπαρξη 7-8 γιατρών ως πληθώρα προσωπικού για τις 50.000 πληθυσμό που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Μοιρών και για 7 Περιφερειακά Ιατρεία και ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Όσο για τις εξαγγελίες για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών, που είναι αναγκαίο, δε μπορούν να κρύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες, ούτε διασφαλίζουν τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του, με βάση τις διακηρυγμένες αρχές της κυβέρνησης και τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις. Επιπλέον, πρόκειται για έργο που διπλοπληρώνουν οι δημότες Φαιστού, και από τους κεντρικούς και τους τοπικούς φόρους, αφού η έκταση 3.600 τμ συνολικά αποτελεί δημοτική περιουσία, η οποία παραχωρήθηκε στη 7η ΥΠΕ από τον Δήμο, που ανέλαβε και τη γεωλογική μελέτη, κ.ά.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν πείθουν κανένα, κ. Πολάκη. Είμαστε σε μια εποχή που η λαϊκή οικογένεια δε μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες υγείας λόγω της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, την οποία εφάρμοζαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, με τη δραστική περικοπή των δαπανών, τη λειτουργία των νοσοκομείων στη λογική κόστους - οφέλους, κ.ά., βαθαίνοντας την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, αξιοποιώντας εκβιαστικά το επιχείρημα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική της και στον τομέα της Υγείας.

Δεν έχουμε δύο ζωές! βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και στην Υγεία!

Το ΚΚΕ και στο παρελθόν έχει αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Μοιρών, τα ζητήματα της Υγείας συνολικά, όπως και τα προβλήματα των υγειονομικών. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με τις παρεμβάσεις του να αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υγειονομικοί και ασθενείς, να διεκδικεί μέτρα ανακούφισης του λαού. Καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.

 Να γυρίσει την πλάτη στις ξαναζεσταμένες, δήθεν υπερκομματικές και ανεξάρτητες υποψηφιότητες στον Δήμο Φαιστού, πιστές όμως στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων. Να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Φαιστού και την Περιφέρεια. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυση του σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας μπορεί να ενισχύσει αυτή την πάλη και να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια».

 

  30 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ