“Βολές” Κοκολάκη κατά του Νίκου Σχοιναράκη

  04 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Βολές” Κοκολάκη κατά του Νίκου Σχοιναράκη

"Ο Σχοιναράκης έχει εγκλωβιστεί σε ένα κυνήγι μαγισσών" αναφέρει χαρακτηριστικά

Νέο "επεισόδιο" στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, με "μήλον της έριδος" το δήμο Γόρτυνας,  μεταξύ Μιχάλη Κοκολάκη και Νίκου Σχοιναράκη.

Αυτήν την φορά την «σκυτάλη» πήρε ο κ. Κοκολάκης ο οποίος και εξαπολύει βολές κατά του απερχόμενου δημάρχου.

 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την πρώτη συνέντευξη που έδωσε  στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο κ. Σχοιναράκης σε μία προσπάθεια να απαντήσει σε όλα με φόντο την έκπτωση του νέου δημάρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη και την ένσταση που… ανέτρεψε το Μιχάλη Κοκολάκη

Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους εσάς, για την συγκινητική στήριξή σας και τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, για τον δύσκολο και ωραίο αγώνα που ξεκινάμε προκειμένου να βγάλουμε τον δήμο Γόρτυνας από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος, κόντρα σε εκείνους που προσπαθούν να μας κρατήσουν στο χθες, «γαντζωμένοι» σε ξεπερασμένες νοοτροπίες, με αθέμιτα μέσα και αμφιλεγόμενες συμπεριφορές.

Συνδημότισσες και συνδημότες, να είστε βέβαιοι ότι την εμπιστοσύνη που δείξατε σε εμένα και τους συνεργάτες μου δεν πρόκειται να την προδώσουμε. Ο κ. Σχοιναράκης έχει εγκλωβιστεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, θέτοντας, όπως φαίνεται ως στόχο ζωής να… εκδικηθεί τον εκλεγμένο δήμαρχο Γόρτυνας και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους πολίτες (που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον τρεις φορές δήμαρχο και είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται), επειδή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές… τόλμησαν να κάνουν μια άλλη επιλογή!

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που οφείλει να απολογηθεί δημοσίως επειδή:

-Είχε την… φαεινή ιδέα να ανοίξει την πόρτα του δήμου στον Αρτέμη Σώρρα και αν δεν τον εμπόδιζε η τότε αντιπολίτευση του δήμου, θα του παραχωρούσε για 50 χρόνια το ταμείο του δήμου Γόρτυνας, αφού το είχε φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Στράφηκε, με απειλές ότι θα τους πάει στον εισαγγελέα, εναντίον μιας ολόκληρης κοινωνίας, η οποία τόλμησε να καταγγείλει μια περιβαλλοντική και υγειονομική «βόμβα», την μόλυνση περιβάλλοντος και περιουσιών από τον βιολογικό Ασημίου.

 

-Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απένταξη του έργου «Θέατρο Δήμου Ρούβα» με αποτέλεσμα να κατασχεθούν από το ταμείο του δήμου περίπου 400.000 €.

 

-Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και για άλλα έργα που κινδυνεύουν να χαθούν, με τεράστια επιβάρυνση για τα οικονομικά του δήμου, που θα κληθεί να επιστρέψει τα σχετικά κονδύλια (απένταξη ανάπλασης Αγίας Βαρβάρας και Μουλίων, βιολογικός Σταβίων).

 

-«Ξέχασε» να ολοκληρώσει τα κλειστά γυμναστήρια του Ασημίου και της Αγίας Βαρβάρας και δεν ενδιαφέρθηκε για την ολοκλήρωση έργων πνοής, όπως η Λιμνοδεξαμενή Στερνών, το Κέντρο Πληροφόρησης για το Δάσος του Ρούβα, το Κουκουράκειο Γηροκομείο, βιολογικοί καθαρισμοί και αναπλάσεις σε όλο τον δήμο.

 

-Δεν έδωσε ποτέ πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες για μη βεβαίωση νερού και για πρόστιμα που… ξεχάστηκαν στα συρτάρια του γραφείου του.

 

-Υπονόμευσε το μέλλον του δήμου, μεθοδεύοντας, πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς καμία νομιμοποίηση – εντολή από το δημοτικό συμβούλιο, την διάσπασή του όπως αυθόρμητα ομολόγησε σε προεκλογική τηλεμαχία..

 

-Ευθύνεται στο ακέραιο για το πλιάτσικο στο κτιρίων των σφαγείων Αγίας Βαρβάρας και για την «εξαφάνιση» των μηχανημάτων που υπήρχαν στον χώρο. 

 

-Ευθύνεται στο ακέραιο για το κλείσιμο, προεκλογικά, των σφαγείων Ασημίου και για την οικονομική τους κατάσταση.

 

-Άφησε το Δημοτικό Γήπεδο Γέργερης στο έλεος πλιατσικολόγων, που λεηλάτησαν, ανενόχλητοι τις εγκαταστάσεις του.

 

-Δεν διεκδίκησε ποτέ την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του δήμου μας, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα παραβατικότητας να πάρουν ανησυχητικές διαστάσεις και οι πολίτες να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας.

 

-Αν και είχε στα χέρια του απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που τον εξουσιοδοτούσε προσωπικά, δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποδοχή της δωρεάς ακινήτου, όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί το ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας. Αντιθέτως, προχώρησε στην έκδοση οικοδομικής άδειας χωρίς να έχει τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου (πλαστογραφώντας άραγε δημόσια έγγραφα;) και χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα σε ακίνητο που δεν ανήκει στον δήμο (παράβαση καθήκοντος), με αποτέλεσμα ο πολίτης που ήθελε να δωρίσει το ακίνητο να καταθέσει μήνυση εναντίον του και να ζητάει να πάρει πίσω το ακίνητο του!

 

Το ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας έμεινε, τελικά, ένα κτίριο – φάντασμα. Υπενθυμίζουμε στον κύριο Σχοιναράκη ότι, αν τελικά, επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει πλαστογραφία και έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όπως δείχνουν τα γεγονότα, εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες (έναντι του δήμου), εκπίπτει του αξιώματός του και δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να είναι υποψήφιος για οποιοδήποτε αξίωμα….

 

-Ζητούσε χρήματα από τους πολίτες (!) ώστε να βάλει πετρέλαιο στα μηχανήματα του δήμου, προκειμένου να καθαριστούν οι αγροτικοί δρόμοι – οι οποίοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

 

-Προχώρησε, προεκλογικά, σε προσλήψεις, χωρίς να φροντίσει ώστε να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, παίζοντας με το μεροκάματο και την αγωνία συνδημοτών μας. 

 

-Άφησε απλήρωτες, για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθαρίστριες που εργάστηκαν με συμβάσεις σε σχολεία του δήμου μας και δεν φρόντισε για την παραλαβή των εγγράφων που απαιτούνται, ώστε να μπουν στο ταμείο ανεργίας και να λάβουν το σχετικό επίδομα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

-Δεν φρόντισε ώστε να παραληφθούν εγκαίρως έγγραφα, αρχεία, γραφική ύλη, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα κλειδιά των σχολείων, με την προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά.

 

-Απαξίωσε το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του δήμου, λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας παρέα με μια κλειστή ομάδα «αυλικών».

 

-Έφυγε σαν… «κλέφτης» από το δημαρχείο, δηλαδή δεν είχε την στοιχειώδη ευγένεια και αξιοπρέπεια να χαιρετίσει τους εργαζομένους, δεν ήταν εκεί, ως όφειλε, για να υποδεχθεί, να ενημερώσει και να παραδώσει επισήμως στην νέα δημοτική αρχή, δείχνοντας για ακόμα μια φορά μικροψυχία και ανευθυνότητα.

Ο κ. Σχοιναράκης, που κρίθηκε για την ανεπάρκειά του ως δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές, αναζητάει, μάταια, τρόπους προκειμένου να… τιμωρήσει τους Γορτύνιους πολίτες, επειδή δεν αναγνώρισαν το ανύπαρκτο έργο του. Προσπαθεί να βάλει τον δήμο μας σε περιπέτειες, με συνεχόμενες ενστάσεις - όπως όλα δείχνουν - εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας, που όπως απέδειξαν οι πράξεις του, περιφρονεί.

Ουσιαστικά, σε χθεσινή συνέντευξή του προανήγγειλε ότι θα ελέγξει τις νόμιμες  διαδικασίες εκλογής του νέου προσωρινού δημάρχου που εξέλεξε η παράταξή μας, προφανώς για να καταθέσει ένσταση! Προφανώς, δεν του είναι αρεστό το πρόσωπο ή το όνομα που επιλέξαμε ως παράταξη!

Ίσως, μάλιστα, να φαντάζεται ότι θα καταφέρει να καθίσει ξανά στην αγαπημένη του καρέκλα, παρακάμπτοντας την λαϊκή ετυμηγορία. Σκέψη που όπως φαίνεται έχει ήδη κάνει, όπως προκύπτει από την δήλωσή του ότι δεν τον ενδιαφέρει να κάνει τον δήμαρχο! Αλήθεια, αν υποθέσουμε ότι τον ενδιέφερε, με ποιον τρόπο και με ποια διαδικασία θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;

Ήταν αξιολύπητη η προσπάθεια που έκανε σε αυτήν την συνέντευξη, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του…

Καλούμε - προκαλούμε τον κ. Σχοιναράκη, αν ενδιαφέρεται πραγματικά «για το συμφέρον του δήμου και των δημοτών», όπως συνηθίζει να λέει (μάλλον ειρωνικά, αν κρίνουμε από όλα τα παραπάνω), να αφήσει τον «πλασματικό» κόσμο στον οποίο ζει και να ανέβει στα πολύπαθα χωριά μας. Να κάνει μια βόλτα στις πλατείες και τα καφενεία του δήμου μας, να συνομιλήσει με τους δημότες και να ακούσει την άποψή τους για τις ενέργειές του και για το αν και κατά πόσο εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.  

Πολίτες της Γόρτυνας, η εντολή σας είναι πάνω από οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και είναι τόσο ισχυρή ώστε συντρίβει εμπάθειες, εμμονές, παρασκηνιακές κινήσεις, προσωπικά συμφέροντα και εγωισμούς. Την εντολή που μου δώσατε θα την σεβαστώ στο ακέραιο. Θα είμαι παρών στον δήμο μας, στην πρώτη γραμμή, δίπλα σε όλους εσάς και θα παλεύω καθημερινά για να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει.

Με την δύναμη που εσείς μου δώσατε και με την βεβαιότητα ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα βάλει τέλος στην μεθοδευμένη επίθεση που δέχονται ο δήμος και ολόκληρη η κοινωνία μας, σας διαβεβαιώνω ότι θα δώσω μέχρι τέλους την μάχη για να κάνουμε την Γόρτυνα Μεγάλη ξανά.

Καλώ όλους εσάς, τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να φέρουμε την Γόρτυνα στην θέση που της αξίζει. Σας καλώ όλους να είστε σε εγρήγορση, ώστε ψύχραιμα, ήρεμα και δημοκρατικά, να φροντίσουμε να μπουν οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα αρρωστημένα σχέδια αυτού του «κυρίου»...

Μιχάλης Κοκολάκης - Εκλεγμένος Δήμαρχος Γόρτυνας

 

  04 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ