Βρίσκουν ακόμη παραβάτες στα ξενοδοχεία

mesaralive.gr  12 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Βρίσκουν ακόμη παραβάτες στα ξενοδοχεία

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου έχουν συμμορφωθεί με το νόμο, εντούτοις υπαρχουν ακόμη κάποιοι που συνεχίζουν να λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων.

Οι καταγγελίες ειναι πολλές, όπως και τα περιστατικά, με συνέπεια το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου να πραγματοποιεί σειρά κινητοποιήσεων.

Παράλληλα βρέθηκαν στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησε Ειδικό Κλιμάκιο με Επιθεωρητές σε συνεργασία με την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, πολλούς παραβάτες.

 

Σε μια ακόμη προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων τέθηκε σε ισχύ μια ακόμη σύμβαση Εργασίας, για την οποία - όπως σημείωσε ο πρόεδρος Νικος Κοκολάκης - είναι αποτέλεσμα αγώνων πολλών χρόνων.

Συμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε: «το Σωματείο η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας και ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει την επέκταση της Τοπικής Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ως γενικώς υποχρεωτική για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ν. Ηρακλείου.

  

Σημειώνεται ότι η Τοπική Σ.Σ.Ε. ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου έχει υπογραφεί από τις 10/04/2019 μεταξύ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.

  

«Μετά από συνεχείς και αγωνιώδεις προσπάθειες από το Σωματείο μας, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα μέσα από τη συγκεκριμένη σύμβαση και με συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο εργασίας είχε τελικά τη θετική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο κ. Κοκολάκης που καλεί όλους τους ξενοδόχους που δεν τηρούν την συγκεκριμένη σύμβαση να εναρμονιστούν και να την τηρήσουν.

Ενώ ζήτησε την ένταση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου για την τήρηση της σύμβασης.

 

mesaralive.gr  12 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα