«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους»

voucherergasia.gr  24 April, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους»

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι στο Νομό Ηρακλείου, ευελπιστώντας πως η κυβέρνηση θα εισακούσει τις εκκλήσεις των εκπροσώπων τους και θα λάβει υπ’ όψιν την πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και μέρες.

Πρόκειται για συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι, όπως τόνισε μέσα απο το voucherergasia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, πέρασαν «μαύρο» Πάσχα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

«Πραγματικά υπαρχει μεγάλη αγωνία από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων και προβληματισμός, καθώς δεν γνωρίζουν πότε και αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, αλλά και ποιες θα είναι οι εργασιακές σχέσεις που θα ακολουθήσουν.

Εμείς σαν Σωματείο έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση προς το Υπουργείο και τον Πρωθυπουργό, την οποία έχουμε κοινοποιήσει στους τοπικούς φορείς και Βουλευτές, μέσα από την οποία ζητάμε να λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις και να στηριχθουν, αλλά όχι σε βάρος των εργαζομένων, εις βάρος της Απασχόλησης.

Εχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Βάσει της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, απορρέει το δικαίωμα της επαναπρόσληψης των εποχικά εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει ότι εχουν το δικαίωμα, όλοι οι ξενοδοχοϋπαλληλοι που εργάστηκαν πέρυσι να επαναπροσληφθούν φέτος με τα ίδια δικαιώματα και τους ίδιους μισθούς. Εμείς λέμε λοιπόν να γίνει η επαναπρόσληψη τους και έπειτα να γίνει αναστολή της σύμβασης εργασίας τους (εφοσον αυτό κριθεί σκόπιμο) για να μπορούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα με βάση αυτά που έχει εξαγγείλλει η κυβέρνηση», σημειώνει με νέες του δηλώσεις ο κ. Κοκολάκης.

Αγωνία για την επόμενη μέρα

Ο κ. Κοκολάκης δεν παραλείπει να σχολιάσει και την επόμενη μέρα στον κλάδο:

«Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και να δουμε πως θα πάμε στην επόμενη μέρα. Πάνω απ΄όλα προέχει η υγεία και η ασφάλεια των πελατών, αλλά και των εργαζομένων. Να υπαρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για όλους και για όλα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι είναι καταρτισμένοι και ικανοί να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες εργασίας, αρκεί να είμαστε ασφαλείς σε ό,τι αφορά την Υγεία.

Πραγματικά παρά την υπουργική απόφαση που εδωσε παράταση δύο μηνών στους ανέργους που είδαν την περίοδο καταβολής του επιδόματος να λήγει το πρώτο τρίμηνο του 2020, υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποιοι πέρασαν το Πάσχα χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

Για αυτό καλούμε το διοικητή του ΟΑΕΔ και την κυβέρνηση να φροντίσουν ώστε άμεσα, τις επόμενες μέρες να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους», καταλήγει ο ίδιος.

 

voucherergasia.gr  24 April, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα