Χαλάει ο καιρός στην Κρήτη

  03 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Χαλάει ο καιρός στην Κρήτη

Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες και βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, καθώς η ηλιοφάνεια θα δώσει την θέση της σε νεφώσεις με τοπικές βροχές, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς βοριάδες που θα φτάσουν τοπικά ως και τα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, για την Κρήτη, αναμένουμε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, ανέμους, αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση:

«Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

 

Τέλος, γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου, έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες στις βόρειες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων που στα πελάγη θα φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

 

  03 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα