Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας

  02 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Χάλκινο μετάλλιο ο Λευτέρης Πετρούνιας

Μία μικρή αστάθεια στην έξοδο, στέρησε από τον Λευτέρη Πετρούνια ένα δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ελληνας γυμναστής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς βαθμολογήθηκε με 15.200, ενώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου θ΄ ανεβεί ο Κινέζος, Γιανγκ Λιού (15.500β.) και στο δεύτερο ο συμπατριώτης του, Χάο Γιου (15.300).

Ο Πετρούνιας ανέβηκε στους κρίκους, έβδομος κατά σειρά, γεγονός που ήταν ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Αφ΄ ενός γνώριζε την απόδοση των αντιπάλων του και κατά συνέπεια ποιά βαθμολογία θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο και αφ΄ ετέρου είχε το φυσιολογικό άγχος του αθλητή που κυνηγά μία συγκεκριμένη επίδοση.
    

 Ο Κινέζος Γιανγκ Λιού, ήταν εξαιρετικός και με 15.500 βαθμούς «έβαλε δύσκολα» στους αντιπάλους του. Ωστόσο, ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, έκανε το καλύτερο δυνατό κατά την διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος του, όμως αυτή η αστάθεια στην έξοδο, αποδείχθηκε καταλυτική στην βαθμολογία. Η έκπληξη του αγώνα, ήταν ο έτερος Κινέζος, Χάο Γιού, ο οποίος ξεπέρασε τον εαυτό του και με 15.300 βαθμούς, άφησε εκτός βάθρου τον Γάλλο, Σαμίρ Σαϊντ.

 

  02 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα