Χοιρινό με τον χόντρο

gastronomos.gr  21 August, 2025 ΑΡΘΡΑ
Χοιρινό με τον χόντρο

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 750-800 γρ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, σε κομμάτια των 3 εκ.
 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
 3-4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
 2 φλιτζ. τσαγιού ξινόχοντρος
 250 ml ελαιόλαδο
 αλάτι

 

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το χοιρινό με τον χόντρο σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατίζουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν βράση, ξαφρίζοντας σχολαστικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να έχει μαλακώσει αρκετά.
Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό, καυτό.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ξινόχοντρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας, να γίνουν οι πατάτες και να μελώσει ο ξινόχοντρος.
Ελέγχουμε τακτικά και προσθέτουμε λίγο καυτό νερό όποτε χρειάζεται, ώστε ο χόντρος να γίνει ελαφρά ζουμερός και μελάτος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

gastronomos.gr  21 August, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα