Χωρίς σκάφος ανοιχτής θαλάσσης ο νότος της Κρήτης!

https://www.cretalive.gr/  17 May, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Χωρίς σκάφος ανοιχτής θαλάσσης ο νότος της Κρήτης!

Ερωτηματικά προς την ηγεσία του Λιμενικού

Από τον περασμένο χειμώνα, η Κρήτη ζει υπό την πίεση των μεταναστευτικών ροών με πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκουν στο νότο της Κρήτης το μαλακό "υπογάστριο" της φυλακής των θαλάσσιων συνόρων μας.

Με την κινητοποίηση των πάντων, πριν από δυο μήνες περίπου το Σκάφος Ανοιχτής Θαλάσσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου μετακινήθηκε από το Βορρά προς το Νότο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, όπου προφανώς, όχι τυχαία, το τελευταίο διάστημα διακόπηκαν οι ροές που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα.

Εντελώς αιφνιδιαστικά - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive το πλοίο αυτό, λίγο πριν το Πάσχα, μετακινήθηκε αρχικά στο Ηράκλειο όπου έμεινε για πέντε ημέρες για να πάρει το δρόμο προς τα ανατολικά σύνορα μας και συγκεκριμένα για τη Σύμη όπου μετέχει στον επιχειρησιακό έλεγχο.

Στο μεταξύ, η Κρήτη βρίσκεται στο έλεος του Θεού, αφού κανένα ισάξιο σκάφος δεν υπάρχει στην περιοχή κι εκείνο που υποτίθεται θα συνέδραμε τα μικρά σκάφη των Λιμενικών Σταθμών του Νότου, εκείνο των Χανίων, είναι καθηλωμένο από μηχανική βλάβη!

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν σκάφη στην περιοχή αλλά κανένα δεν είναι ανοιχτής θαλάσσης.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ξανάρχισε το… "πανηγυράκι" με τις ροές, με αποκορύφωμα το χθεσινό ναυάγιο. Τα ερωτήματα προς την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είναι συγκεκριμένα και ζητούν απάντηση:

Σκέφτονται να ξαναφέρουν πίσω το πλοίο του Ηρακλείου, κι αν όχι, πώς θα αντιμετωπίσουν την αύξηση των ροών τώρα που, για τα καλά, καλοκαίριασε και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τα παράνομα ταξίδια;

 

(Φωτογραφία αρχείου)

 

https://www.cretalive.gr/  17 May, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα