Δεν χτύπησε πρώτο κουδούνι σε 15 Νηπιαγωγεία και 2 Δημοτικά της Μεσαράς

mesaralive.gr  11 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δεν χτύπησε πρώτο κουδούνι σε 15 Νηπιαγωγεία και 2 Δημοτικά της Μεσαράς

φωτο:mesaralive.gr

Δραματική όπως φαίνεται είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Μεσαράς, όπως περιγράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μεσαράς «Η ΦΑΙΣΤΟΣ» κ. Γρηγόρη Γιαμαλάκη.

Ο κ. Γιαμαλάκης μίλησε σήμερα στο mesaralive.gr δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας στη Μεσαρά, τονίζοντας ότι η Πολιτεία κάθε χρόνο καλείται να πράξει τα αυτονόητα ώστε τα σχολεία να έχουν εκπαιδευτικούς την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, ωστόσο συνεχίζει να  υπάρχει προχειρότητα πάνω στο μείζον αυτό θέμα.

«Δεν άνοιξαν 15 Νηπιαγωγεία σήμερα, και 2 Δημοτικά Σχολεία, ενώ και αυτά που άνοιξαν λειτουργούν με εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις  υπάρχουσες ανάγκες, ή με δανεικούς δασκάλους.

Πως μπορεί να κάνει μάθημα ένας δάσκαλος σε ένα σχολείο με εξήντα, εβδομήντα και ογδόντα παιδιά; Είναι δυνατόν;

Πως μπορεί να λειτουργήσει ένα Νηπιαγωγείο το οποίο ναι μεν άνοιξε ωστόσο δεν έχουν καλυφθεί πλήρως οι θέσεις ;

Θα αναγκαστεί το σχολείο να κρατήσει τα νήπια μόνο, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Αυτή την άνευ προηγουμένου προχειρότητα αντιμετωπίζουμε φέτος» λέει ο κ. Γιαμαλάκης.

Ποια σχολεία δεν άνοιξαν

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, δεν ακούστηκε το πρώτο κουδούνι στα Νηπιαγωγεία:

- Πετροκεφαλίου

- Αντισκαρίου

- Ασημίου  και τα δύο

- Σιβα

- Αγίου  θωμά

- Βαγιωνιάς

- Βοριζίων

- Καμαρών

- Γέργερης

- Μητρόπολης

- Μεγάλης Βρύσης

- Σκουρβούλων

- Τσιφούτ Καστελίου

- Απεσωκαρίου

Επίσης δεν άνοιξαν τα Δημοτικά Σχολεία Καμαρών και Κρότου, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα παρουσιάζονται πολλά κενά με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν.

Μάλιστα εκτιμάται ότι τα 180 και πλέον κενά στα σχολεία της Μεσαράς,   θα αρχίσουν να καλύπτονται μετά τις εκλογές και όχι νωρίτερα από τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

 

Ευχές

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσαράς «Η ΦΑΙΣΤΟΣ», με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους απευθύνει ευχές για καλή χρονιά, σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς τονίζοντας «Θέλουμε τους γονείς δίπλα μας προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού το αυτονόητο, δασκάλους στα σχολεία μας για να μπορούν να λειτουργήσουν».

Επίσης ο κ. Γιαμαλάκης ενημερώνει ότι ο Σύλλογος «Η ΦΑΙΣΤΟΣ» θα συμμετέχει στην Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας της Κρήτης η οποία θα πραγματοποιηθεί  στην Περιφερειακή Διεύθυνση την ερχόμενη Τρίτη  στις 2 το μεσημέρι.

Ακόμα ο  μεσαρίτικος Σύλλογος θα έχει συνάντηση με την Ένωση Γονέων στις Μοίρες,  καθώς και με τους Δημάρχους κ. κ. Γιώργο Αρμουτάκη και Νίκο Σχοιναράκη, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα των κενών, των σχολικών επιτροπών, καθώς και το θέμα με τις καθαρίστριες.

 

mesaralive.gr  11 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα