Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στην Κρήτη

  18 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στην Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Ηράκλειο την Μ. Δευτέρα, 18 Απριλίου και ώρα 12:57 με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα και με τις δύο εκτιμήσεις (αρχική και οριστική) από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος  5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Η σεισμική δόνηση είχε μικρή διάρκεια, ωστόσο έγινε ιδιαίτερη αισθητή στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα και με την οριστική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η αρχική εκτίμηση του Ινστιτούτου ήταν 4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Λέκκας για τον νέο σεισμό στην Κρήτη: "Δεν μας ανησυχεί"

Για μετασεισμό και για "φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου" έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς για το νέο σεισμό που ταρακούνησε λίγα λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι, το Αρκαλοχώρι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Ηράκλειο. 

«Ο σεισμός έγινε στις 12.57 και ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ. Έγινε στην ίδια περιοχή στο Αρκαλοχώρι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε:

«Είναι ένας από τους μετασεισμούς που καταγράφονται στην περιοχή. Πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου. Δεν μας ανησυχεί κάτι περαιτέρω».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος να ενεργοποιηθεί κάποιο άλλο ρήγμα που πιθανόν υπάρχει εκεί, ο κ. Λέκκας απάντησε: «δεν νομίζω»

 

  18 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα