Δέσμευση του Υπουργού στη Βουλή για το δρόμο της Μεσαράς

mesaralive.gr  09 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δέσμευση του Υπουργού στη Βουλή για το δρόμο της Μεσαράς

Φώτο: mesaralive

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για τα οδικά έργα Ηράκλειο-Μεσαρά και Πάνορμο Έξαντη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε ζητήσει την οριστική εγκατάσταση των εργολάβων στα ανωτέρω έργα με άλλες παρεμβάσεις ενώ είχε ζητήσει και την άμεση άρση των διαδικαστικών εμποδίων προκειμένου να ολοκληρώνονταν τα έργα.

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του αναφέρθηκε στην ολιγωρία του Υπουργείου για το έτος 2015,  που είχε ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου: «Ηράκλειο-Μεσαρά» και συγκεκριμένα του τμήματος: «Αγ.Βαρβάρα-Απομαρμά» από το ΕΣΠΑ και στην ανάγκη εθνικής χρηματοδότησης του αλλά επεσήμανε και τον κίνδυνο της απένταξης, αναδρομικά και των τμημάτων που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ζήτησε να προσδιοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του έργου από εθνικούς πόρους.

Ο Υπουργός αφού δικαιολόγησε τη καθυστέρηση ανάθεσης των έργων για το 2015 με τη γραφειοκρατία που χρειαζόταν για να κηρυχθεί παράνομο το εργοληπτικό πτυχίο του α΄μειοδότη δεσμεύτηκε ότι εντός μηνός θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης και του έργου: «Αγ.Βαρβάρα-Απομαρμά» και του «Πάνορμο-Έξαντη», αφού έχουμε πλέον τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Για τον ΟΑΚ συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης του και ζήτησε τη συμβολή των βουλευτών προκειμένου να γίνουν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές στη διοίκηση.

 

mesaralive.gr  09 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα