Δήμος Γόρτυνας: Επαναφορά της απογευματινής λειτουργίας του ΚΕΠ των Αγίων Δέκα

  19 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δήμος Γόρτυνας: Επαναφορά της απογευματινής λειτουργίας του ΚΕΠ των Αγίων Δέκα

Στην κανονική λειτουργία, πρωί και απόγευμα, ζητά με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να επανέλθει το ΚΕΠ της έδρας του Δήμου Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα μετά και το σάλο που δημιουργήθηκε από τη διακοπή της απογευματινής βάρδιας αλλά και την καταγγελία του γεγονότος από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταύρο Ξυλούρη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σταύρου Ξυλούρη:

"Στην με Αριθμ. Πρωτ. 8732/28/09/2021 απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των ΚΕΠ ανά την επικράτεια, όπως και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας, το οποίο είχε τροποποιηθεί λόγω της πανδημίας, προσδιορίζει με σαφήνεια ποιο θα πρέπει να είναι το ισχύον καθεστώς για το ΚΕΠ της έδρας του Δήμου Γόρτυνας, στο οποίο υπηρετούν τρεις μόνιμοι υπάλληλοι. 

Σύμφωνα με την απόφαση τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων στα οποία υπηρετούν τρεις (3) και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών ή προσωπικό άλλου κλάδου ή ειδικότητας του Δήμου, ή με συμβάσεις τις οποίες εγκρίνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων από Δευτέρα ως και Παρασκευή από 8.00 π.μ. έως 7.30 μ.μ. και το Σάββατο από 8.00 π.μ. έως 1.30 μ.μ. 

Κατόπιν των ανωτέρω, λοιπόν παρακαλούμε-συνεχίζει η απόφαση- για τις ενέργειες σας προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή της ως άνω κείμενης νομοθεσίας και των οδηγιών που παρέχονται με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου σας.

Σημειωτέον ότι το ΚΕΠ των Αγίων Δέκα είναι το μοναδικό που έχει λειτουργία πρωί – απόγευμα, σε όλη της πεδιάδα της Μεσσαράς, από την σύστασή του μέχρι την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο και μετά την ανωτέρω απόφαση η απογευματινή βάρδια στο ΚΕΠ των Αγίων Δέκα δεν έχει επανέλθει ακόμα, όπως επισημαίνει ο κ. Σταύρος Ξυλούρης, ο οποίος είχε καταγγείλει τη διακοπή της απογευματινής λειτουργίας και επανερχόμενος στο θέμα ζητά από τον Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Λευτέρη Κοκολάκη, την κατά γράμμα τήρησης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την δίωξη παντός υπευθύνου για πειθαρχικό παράπτωμα. "

 

  19 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα