Δημοσκόπηση: Μειώνεται η διαφορά Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-Οι λόγοι της ανησυχίας του κόσμου

  13 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Μειώνεται η διαφορά Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-Οι λόγοι της ανησυχίας του κόσμου

Η ακρίβεια, είναι το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί του πολίτες, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας και πιο χαμηλά τα εθνικά θέματα και διαφθορά. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

 Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 30% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% ενώ στην αντίστοιχη δημσοκόπηση της εταιρείας για τον Μάρτιο το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε το 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 12% , το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,5% ενώ το ΜέΡΑ25 φαίνεται ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα μένει εκτός Βουλής καθώς συγκεντρώνει 2%. Ανησυχητικό γεγονός ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη φαίνεται να συγκεντρώνει και αυτό 2%

Κυρίαρχο συναίσθημα που νιώθουν οι πολίτες είναι ξεκάθαρα η απογοήτευση (43%) και ακολουθεί ο θυμός (34%) και η απελπισία (27%), ενώ μόλις το 15% των πολιτών δηλώνει ότι τον εκφράζει το συναίσθημα της ελπίδας.

 «Αρκετά - πολύ» ανησυχούν τους πολίτες οι ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα (96%), στα τρόφιμα (91%) και στα φυσικό αέριο (88%). Στην ερώτηση «ποιος θα φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη εάν υπάρξει περίοδος μεγαλύτερης λιτότητας τους επόμενους μήνες», το 44% εκτιμά ότι ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ, το 35% ρίχνει την ευθύνη στις διεθνείς εξελίξεις ενώ το 20% σημειώνει ότι ευθύνονται όλες οι νυν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο το 76% των συμμετεχόντων στην έρευνα σημειώνει ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια είναι ανεπαρκή (53% σίγουρα ανεπαρκή και 23% μάλλον ανεπαρκή).

 

  13 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα