Δημοσκόπηση: Παραμένει κυρίαρχη η Ν.Δ- Τα αγκάθια της διακυβέρνησης

  23 June, 2021 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Παραμένει κυρίαρχη η Ν.Δ- Τα αγκάθια της διακυβέρνησης

Σημαντικά ευρήματα στα οποία αποτυπώνεται η πολιτική αλλά και κοινωνική συγκυρία παρουσιάζονται στη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αν και παρουσιάζει μικρή κάμψη από την προηγούμενη δημοσκόπηση, διατηρείται σε διψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στις 12,9 μονάδες (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία με οριακή μείωση από το 37,2% του Μαΐου, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ). Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ανάλογη εικόνα με αυτήν της δημοσκόπησης της Alco για το μήνα Μάιο με εξακομματική Βουλή.

 

Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα ως προς τον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για την πρωθυπουργία. Συγκεκριμένα 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 41% τον Μάιο) και 22% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Δημοφιλέστερος υπουργός ο Δένδιας

Αναφορικά με τη δημοφιλία των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας διατηρεί την πρωτιά με 52% θετικές απαντήσεις και ακολουθούν Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Λιγότερο δημοφιλείς o Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Παρά πάντως την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έρευνα καταγράφεται  ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών και έντονη δυσαρέσκεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και τη διαχείριση της πανδημίας για την κυβέρνηση.

 

Ανασφάλεια στην καθημερινότητα νιώθει ένας στους δύο πολίτες

 

Έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ' ότι πριν τρία χρόνια.

Δυσαρέσκεια με τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

Αγκάθι το νέο εργασιακό

Όπως αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό που την περασμένη εβδομάδα υπερψηφίστηκε από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις στους πολίτες καθώς το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

 

  23 June, 2021 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα