Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η Ν.Δ-Ανοίγει η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

  01 December, 2023 ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η Ν.Δ-Ανοίγει η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis καταγράφει προβάδισμα 18,3 μονάδων υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου (στις 22,9 στην εκτίμηση) με το ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται τρίτος.

Οι απώλειες για το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζονται, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA σε πανελλαδικό δείγμα 1.303 ατόμων μεταξύ 22 με 28 Νοεμβρίου 2023.

Η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται οριακά πάνω από μονοψήφιο μετά την διάσπαση, ενώ μικρά κέρδη παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, σε σχέση με τον Οκτώβριο, παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει επιπλέον 1,8% φτάνοντας στο 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο, λαμβάνοντας 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 4 στους 10 κεντροαριστεροί εκτιμούν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Στην εκτίμηση, η ΝΔ έχει διαφορά 22,9 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται με διαφορά δεύτερο στο 15,3% (άνοδος 3,5 μονάδων), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σχεδόν 5 μονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές με ποσοστό 12,7% και πλασάρεται στην τρίτη θέση. Από κοντά το ΚΚΕ με 11,5% (αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων από τις βουλευτικές εκλογές). Ακολουθούν Ελληνική Λύση (5,2%), Σπαρτιάτες (3,8%), Πλεύση 3,4% και Νίκη 3,3%.

Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron, οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ
(51%), των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 41% -Στο 5% ο Κασσελάκης
Στην αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός έχει 45% θετικές γνώμες, έναντι μόλις 16% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα έχει ποσοστό 73% αρνητικής γνώμης έναντι 50% του κ. Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για μια ακόμη δημοσκόπηση εμφανίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% ενώ δεύτερος έρχεται ο... «κανένας» με 31%. Στην τρίτη θέση είναι οι κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης με ποσοστό μόλις 5%.

 

  01 December, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα