Διάγγελμα “θάρρους και αυτοπεποίθησης” από τον Βαν Ντερ Μπέλεν

  04 May, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Διάγγελμα “θάρρους και αυτοπεποίθησης” από τον Βαν Ντερ Μπέλεν

Να δώσει στον πληθυσμό της χώρας "θάρρος και αυτοπεποίθηση" - έπειτα από επτά εβδομάδες του "πικρού φαρμάκου" και των αβεβαιοτήτων της κρίσης του κορωνοϊού - μαζί με τη διαβεβαίωση πως "θα καταφέρουμε την ανασυγκρότηση", ήταν το μήνυμα του αποψινού τηλεοπτικού διαγγέλματος του ομοσπονδιακού Προέδρου της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Με την ευκαιρία της άρσης μιας σειράς περιοριστικών μέτρων στη χώρα, ο ίδιος αναφέρθηκε στον αυστριακό Εθνικό Ύμνο ο οποίος, όπως είπε, "καθορίζει ποιοι είμαστε όταν τα πράγματα γίνονται σοβαρά: με θάρρος στη νέα εποχή, βλέπουμε να προχωρούμε ελεύθεροι και πιστοί με χαρά στη δουλειά και γεμάτοι ελπίδα".

"Αυτοί είμαστε και γι’ αυτό θα τα καταφέρουμε" υπογράμμισε, δηλώνοντας "πεπεισμένος" ότι "η κοινότητά μας, η συνοχή μας και οι ικανότητες μας θα βοηθήσουν και τώρα, όπως βοήθησαν και στο παρελθόν".

"Όλα αυτά ήταν και είναι πραγματικά φοβερά", γιατί οι Αυστριακοί "έπρεπε να καταπιούν πικρό φάρμακο τις τελευταίες επτά εβδομάδες με απομόνωση, περιορισμό των προσωπικών δικαιωμάτων, εκτεταμένη ακινητοποίηση της πολιτιστικής ζωής και της οικονομίας", αλλά "αν και πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί", μπορεί κανείς να "είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, επειδή το φάρμακο επιδρά".

Παρά τις αβεβαιότητες και τις αναταραχές αυτής της εποχής, "δεν χρειάζεται να φοβόμαστε", σημείωσε ο Αυστριακός Πρόεδρος, δηλώνοντας "πεπεισμένος" ότι "δράττουμε την ευκαιρία στην κρίση, ξεπερνούμε την ανεργία και δημιουργούμε τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία, μαζί με τη φύση, όχι εναντίον της, για ένα υγιές κλίμα".

Κάνοντας απολογισμό από τη σκοπιά, όπως είπε, "των γενεών μετά από εμάς", επισήμανε πως αυτές "θα το δουν ως την εποχή που έφερε στο προσκήνιο τις καλές μας ιδιότητες" και κατά την οποία "οι φιγούρες των λαϊκιστών ηγετών έχουν χάσει τη λάμψη τους επειδή οι απλουστευτικές συνταγές τους δεν είναι κατάλληλες για τη σύνθετη πραγματικότητα".

Η επιστήμη έχει αποδειχθεί ως η "σταθερή βάση της κοινωνίας μας και των αποφάσεων μας", τόνισε με βεβαιότητα στο αποψινό τηλεοπτικό διάγγελμα του ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ήδη, στις 2 Απριλίου, ο Αυστριακός Πρόεδρος, σε τηλεοπτικό διάγγελμα του είχε αποστείλει ενθαρρυντικό μήνυμα, ότι "η κρίση θα περάσει", καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες σε "αντοχή" και σε ένα "πάντα όλοι μαζί έως τότε, αλλά και στο μέλλον".

"Κάποτε θα κοιτάζουμε πίσω σε αυτή την παράξενη, οδυνηρή και εξωπραγματική άνοιξη του 2020, και θα διαπιστώνουμε ότι πέρασε, και μετέπειτα θα μπορεί κάποιος μάλιστα να εκτιμά καλύτερα το πόσο πολύτιμοι και σημαντικοί είμαστε ο ένας για τον άλλον", είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν σε εκείνο το τηλεοπτικό του διάγγελμα.

 

  04 May, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα