Δίνουν το κρασί της ΕΑΣΗ για να μετατραπεί σε οινόπνευμα και να διατεθεί στους πολίτες!

  18 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δίνουν το κρασί της ΕΑΣΗ για να μετατραπεί σε οινόπνευμα και να διατεθεί στους πολίτες!

Στο πλευρό της κοινωνίας που αγωνίζεται να ξεπεράσει τηνπρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί με την επέλαση του κορωνοϊού βρίσκεται και η ΈΑΣΗ, οπως αποδεικνύεται μέσα από την πρόταση που έχει «πέσει στο τραπέζι».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρωνας Χιλετζάκης, ο οποίος ήταν και αυτός που κατέθεσε την πρόταση την οποία σας παρουσιάζει σήμερα το voucherergasia.gr, πρότείνει λοιπόν τη διάθεση και των 3500 τόνων κρασιού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις δεξαμενές της ΕΑΣΗ, προκειμένου με τη διαδικασία απόσταξης κρίσης να μετατραπεί σε οινικό οινόπνευμα, το οποίο να διατεθεί για τις ανάγκες κάλυψης σε αντισηπτικό.

Με δεδομένη την αγωνία των πολιτών για να εξασφαλίσουν μια ποσότητα αντισηπτικού (βλέπουμε τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ, την ώρα που τα αντισηπτικά είναι εξαφανισμένα από τα φαρμακεία), η παραγωγή οινικού οινοπνεύματος, σε μια συνολική ποσότητα που θα αγγίξει τους 500 τόνους, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την κοινωνία!

Η πρόταση του κ. Χιλετζάκη, αναμένεται να συζητηθεί - προκειμένου να παρθεί η οριστική αποφαση - τις επόμενες μέρες, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το προεδρείο της ΕΑΣΗ. «Η πρόταση που κατέθεσα βρίσκει σε πρώτη φάση σύμφωνο το προεδρείο. Αν τελικά, μετά από τη σύγκλιση του συμφωνήσουμε όλοι, τότε θα έρθουμε σε άμεση επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διάθεση του κρασιού σε τιμή κόστους, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τους συμπολίτες μας», επισημαίνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Από εκεί και μετά θα είναι στο χέρι του Υπουργείου για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία και το κρασί να διτεθεί ως οινόπνευμα πλέον στους πολίτες.

Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

 

  18 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα