Δράσεις Ιουνίου του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ( φωτο)

mesaralive.gr  15 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δράσεις Ιουνίου του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ( φωτο)

Το καλοκαίρι του πολιτισμού και του αθλητικού ξεκίνησε για τα καλά στην Μεσαρά με τους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών να είναι παρόντες σε κάθε εκδήλωση να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

1οι Πυργιώτιοι αγώνες

Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι 1οι Πυργιώτιοι αγώνες την Κυριακή 31 Μαΐου στο Τυμπάκι με παραπάνω από 450 συμμετοχές αθλητών όλων των ηλικιών. 130  ήταν οι συμμετοχές στον αγώνα δρόμου του ενός χιλιομέτρου για παιδιά δημοτικού που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Τυμπάκι. Περίπου 230 συμμετέχοντες έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα και 80 τον αγώνα των 13,5 χιλιομέτρων. Πάνω από 15 Εθελοντές Σαμαρείτες βρέθηκαν εκεί για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα έπειτα από κάλεσμα του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Παλαίμαχοι ΑΟΤ - Σητείας

Ένας ιδιαίτερος αγώνας διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου το απόγευμα στο γήπεδο Τυμπακίου όπου οι παλαίμαχοι του ΑΟΤ αντιμετώπισαν αυτούς της Σητείας. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ήταν εκεί να καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα.

Τουρνουά 8x8

Για τέταρτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται το Τουρνουά Ποδοσφαίρου 8x8 στο Τυμπάκι που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Τυμπακίου στο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΤ, όπου έπειτα από κάλεσμα τους τέσσερις Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών βρίσκονται σε κάθε αγώνα για να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη σε αυτό το αθλητικό γεγονός.

Μαθητικό Φεστιβάλ

Με σύνθημα «Δημιουργία- Έκφραση – Φαντασία – Πολιτισμός» ολοκληρώθηκε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής & Θεάτρου που διήρκησε από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρο της Γόρτυνας. Η εκδήλωση θα περιελάμβανε θεατρικά & μουσικά δρώμενα από μαθητές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολικές μονάδες όχι μόνο του Δήμου Γόρτυνας αλλά και σχολείων από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου και το νομό Χανίων. Παρόντες ήταν καθημερινά εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης αυτής.

 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών

Απονομή πτυχίων Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών, απένειμε σε μια σεμνή εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. τα πτυχία από το εκπαιδευτικό «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 20 ωρών και η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας απλός πολίτης, ώστε να παρέχει Πρώτες Βοήθειες σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι του, στον δρόμο, στον χώρο εργασίας.

Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από την θεωρητική διδασκαλία και την εμπλοκή των εκπαιδευόμενων σε πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων και οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Το πτυχίο αυτό αποτελεί το βασικό επίπεδο πιστοποίησης γνώσεων Βασικής Παροχής Πρώτων Βοηθειών και όπως όλα τα πτυχία που εκδίδονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

Όπως διατείνεται και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, η εκπαίδευση όλων των πολιτών στην βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών είναι κλειδί στην αύξηση της αποτελεσματικής αντίδρασης των πολιτών σε περιστατικά που η γνώση μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή ή να διατηρήσει έναν τραυματία μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθει

 

mesaralive.gr  15 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα