Δρόμος Μεσαράς:Σε τροχία ολοκλήρωσης ένα ακόμα σημαντικό έργο

  21 November, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δρόμος Μεσαράς:Σε τροχία ολοκλήρωσης ένα ακόμα σημαντικό έργο

Με στόχο τη θωράκιση τμήματος της υφιστάμενης παλαιάς εθνικής οδού

Σε τροχιά υλοποίησης εισήλθε ένα ακόμη σημαντικό έργο στο πλαίσιο του κάθετου οδικού άξονα της Μεσαράς, το οποίο θα κατασκευαστεί από τον ΟΑΚ με στόχο τη θωράκιση τμήματος της υφιστάμενης παλαιάς εθνικής οδού, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γόρτυνας της Π.Ε. Ηρακλείου, το οποίο έχει πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προηγούμενων θεομηνιών.

Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, για την “Κατασκευή της παραλλαγής της οδού στο όρυγμα Β-01”, που αποτελεί τμήμα του έργου “Ολοκλήρωση της οδού Αγίας Βαρβάρα-Απομαρμά (Χ.Θ. 22+170 έως Χ.Θ. 29+990)”, του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε χθες από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ κ. Άρη Παπαδογιάννη. Στην υπογραφή της σύμβασης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπό την παρουσία του διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργου Αγαπάκη, ενώ την ανάδοχη εργοληπτική εταιρεία “Δομική Κρήτης Α.Ε.” εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Συνατσάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,060.379,80 ευρώ με ΦΠΑ και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι οι 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο ΟΑΚ

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος του υπουργείου σε ό,τι αφορά τις υποδομές της Κρήτης. Η υπογραφή της σύμβασης σήμερα (σ.σ. χθες) είναι το αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει και της κατάλληλης προετοιμασίας που έχει προηγηθεί από τις υπηρεσίες του ΟΑΚ. Είναι αναγκαίο, από πλευράς της εργολήπτριας εταιρείας, οι εργασίες να προχωρήσουν τάχιστα, προκειμένου να διασφαλίσουμε συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή», ανέφερε στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Εν τάχει

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Άρης Παπαδογιάννης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Οι διαδικασίες έτρεξαν με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς με την παρότρυνση και την προτροπή από την πλευρά της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και του προσωπικού ενδιαφέροντος του κ. Κεφαλογιάννη. Το έργο είναι τόσο απαραίτητο όσο και αναγκαίο και πρέπει να υλοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια αλλά και ταχύτητα, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης.

 

  21 November, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ