Δυο νέα θύματα του ιού στην Κρήτη-Ανησυχία μετά απο κρούσματα σε σχολείο

cretalive.gr  08 February, 2021 ΑΡΘΡΑ
Δυο νέα θύματα του ιού στην Κρήτη-Ανησυχία μετά απο κρούσματα σε σχολείο

Μια 69χρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν επί 24 ημέρες στην ΜΕΘ Covid του ΠΑΓΝΗ είναι το τελευταίο θύμα της πανδημίας στην Κρήτη.
Ο νέος θάνατος από κορωνοϊό έρχεται ένα 24ωρο μετά τον χαμό του γνωστού χρυσοχόου, στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι 38 ασθενείς, θετικοί στον κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης, εκ των οποίων 30 σε κλινικές Covid-19 και 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι 4 διασωληνωμένοι. 

Νωρίτερα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η μάχη που δίνεται, θα συνεχιστεί. 
Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι στόχος είναι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού που θα δώσει τη δυνατότητα να χτιστεί το τοίχος ανοσίας και, όπως και στην Κρήτη, έτσι και στην υπόλοιπη Ελλάδα να ανοίξει η τουριστική περίοδος και η οικονομική δραστηριότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σε αναβρασμό ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε περιοχές του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων καθώς τα τελευταία 24ωρα είχαμε κρούσματα κορωνοϊού σε δύο αδέλφια, που φοιτούν στο Δημοτικό Αγίων Παρασκιών και το Γυμνάσιο Μελεσών, καθώς και σε μία εκπαιδευτικό.

Ο δήμαρχος, κ. Μανώλης Κοκοσάλης, αναφέρει στο Cretalive και στα δύο σχολεία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Γίνεται δειγματοληπτικός μοριακός έλεγχος σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν διασπορά του ιού στην περιοχή.

Ελέγχονται άτομα από το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά και οι επιβάτες των σχολικών λεωφορείων.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, με συντονισμό από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου.

Ήδη, σήμερα έχουν γίνει κάποια rapid tests στα Κέντρα Υγείας Αρκαλοχωρίου και Καστελίου και ίσως το βράδυ να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο κ. Κοκοσάλης αναφέρει πως ανάλογα του τι θα δείξουν τα τεστ, θα προχωρήσουν σε επιπλέον μέτρα.

Όπως λέει, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία, σήμερα ενώ οι εκπαιδευτικοί στις Αγίες Παρασκιές ήταν στις θέσεις τους, οι μαθητές δεν πήγαν, οι γονείς προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Ο δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων τονίζει πως στόχος είναι μέσα από τους ελέγχους, να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Έχει ήδη γίνει απολύμανση και είναι σε εξέλιξη μία συντονισμένη αντίδραση από το Δήμο, τα σχολεία, τον ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και τον κ. Μανώλη Λουμπούνη, από την Περιφέρεια Κρήτης.

«Τηρούμε τα πρωτόκολλα και ό,τι λέει ο νόμος. Οι γιατροί συντονίζουν κι εμείς ακολουθούμε», σημειώνει.

Ακόμα, για όσους μένουν σε καραντίνα, υπάρχει μέριμνα και ο Δήμος πηγαίνει μερίδες φαγητού στο σπίτι τους μέσα από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

 

cretalive.gr  08 February, 2021 ΑΡΘΡΑ