‘Έχει βγάλει πολύ νερό και στη Μεσαρά

mesaralive.gr  02 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
‘Έχει βγάλει πολύ νερό και στη Μεσαρά

Τα δύο κύματα κακοκαιρίας που πλήττουν (και θα πλήξουν) και την Κρήτη έχουν φέρει αρκετο νερό και στην περιοχή της Μεσαράς. Αυτό λένε οι πολίτες του κάμπου, οι αγρότες και φυσικά τα υδρομετρικά στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χείμαρροι και ποταμοί, όπως ο Πλατύς ποταμός έχουν κατεβάσει νερό, μετά από πολύ καιρό. Είναι πραγματικά μια εικόνα που χαροποιεί τους πάντες, έπειτα από την περίοδο ανομβρίας που πέρασε η Κρήτη.

 

Σε Φαιστό

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Γόρτυνα

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό μας επισκέπτεται από τα δυτικά και πολύ γρήγορα θα επαναφέρει και πάλι το βροχερό σκηνικό στο νησί μας. Ακούγονται και γράφονται πολλά γι’ αυτό το κύμα κακοκαιρίας το οποίο φαίνεται, με τα έως τώρα στοιχεία, να συνοδεύεται και από μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα, η οποία κατέρχεται έως και τις κεντρικές περιοχές της Πελοποννήσου προκαλώντας ανησυχίες για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και ιδιαιτέρως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.
Η Κρήτη παραμένει στο νότιο τομέα αυτού του συστήματος και θα επικρατήσουν οι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι, ενώ αναμένεται από το πρωί κιόλας της Πέμπτης να εκδηλωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και αργότερα σε ολόκληρη την Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και μόνο τμήματα του νησιού. Οι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 6 – 7, τοπικά έως και τα 8 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να υποχωρήσει ιδιαίτερα στο νησί μας, με εξαίρεση μόνο τις ορεινές περιοχές

 

mesaralive.gr  02 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα