Έφτασαν τα διπλά τεστ κορονοϊού και γρίπης στην Ελλάδα - Πώς λειτουργούν

  21 October, 2022 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Έφτασαν τα διπλά τεστ κορονοϊού και γρίπης στην Ελλάδα - Πώς λειτουργούν

Έφτασαν στην Ελλάδα τα διπλά self test που αναγνωρίζουν εάν κάποιος νοσεί είτε από κορονοϊό είτε από γρίπη τύπου Α και Β. Τα τεστ διεξάγονται όπως και τα κορονοϊού -που ήδη γνωρίζουμε.

 
Η μόνη διαφορά είναι πως έχουν «χωριστεί στα δύο»: στη μία πλευρά βάζουμε σταγόνα υγρού για τον κορονοϊό και στην άλλη για τη γρίπη. Τα συγκεκριμένα τεστ υπάρχουν ήδη στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Διπλά self test: Πώς λειτουργούν

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού θα εμφανιστεί μία κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και, εάν είναι τύπου Α, στο αντίστοιχο γράμμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Φαρμακοποιός στη Θεσσαλονίκη διευκρινίζει πως τα συγκεκριμένα τεστ διατίθενται μόνο προς πώληση και δεν διενεργούνται μέσα στα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, έξαρση των ιώσεων του αναπνευστικού καταγράφεται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η κίνηση είναι αυξημένη με τα αντιπυρετικά χάπια, τα σιρόπια για τον βήχα, τις καραμέλες για τον λαιμό και τις βιταμίνες να έχουν την τιμητική τους.

 

  21 October, 2022 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα