“Έφυγε” ο Βlack Panther της μεγάλης οθόνης

  29 August, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
“Έφυγε” ο Βlack Panther της μεγάλης οθόνης

Θρηνος για τον ηθοποιό Chadwick Boseman που άφησε την τελευταία του πνοή στα 43 του χρόνια,νικημένος απο τον καρκίνο

Με μία απίστευτα θλιβερή είδηση ξημέρωσε το Σάββατο, αφού όπως ανακοινώθηκε ο πρωταγωνιστής του Black Panther, Chadwick Boseman, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Black Panther, Τσάντγουικ Μπόουζμαν (Chadwick Boseman) είχε διαγνωστεί πριν από τέσσερα χρόνια με καρκίνο του παχέος εντέρου, και έδωσε μάχη με την ασθένεια, γυρίζοντας παράλληλα μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Με απύθμενο πόνο σας επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του Chadwick Boseman.⁣ Είχε διαγνωστεί με καρκίνο τρίτου σταδίου το 2016 και πάλεψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς ο καρκίνος εξελίχθηκε στο τέταρτο στάδιο. Ένας πραγματικός μαχητής, ο Chadwick τα υπέμεινε όλα και σας προσέφερε πολλά από τα φιλμ που αγαπήσατε τόσο πολύ. Το "Marshall" το "Da 5 Bloods", το "Ma Rainey's Black Bottom" και πολλά άλλα, γυρίστηκαν στα μεσοδιαστήματα αναρίθμητων χειρουργείων και χημειοθεραπειών».

«Ήταν τιμή που στην καριέρα του ενσάρκωσε τον βασιλιά T'Challa στον Μαύρο Πάνθηρα. Πέθανε σπίτι του, με την σύζυγό του και την οικογένειά του στο πλευρό του. Η οικογένεια σας ευχαριστεί για την αγάπη και τις προσευχές σας και σας παρακαλεί να εξακολουθήσετε να σέβεστε την ιδιωτικότητά της κατά τη διάρκεια αυτή της δύσκολης περιόδου», ανέφερε η σχετική ανάρτηση.

Ο Chadwick υποδύθηκε σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων τους Jackie Robinson, James Brown και Thurgood Marshall.

Ήταν μια μία «ευγενική, χαρισματική ψυχή». «Μας έδειξε όλο αυτό το μεγαλείο μεταξύ χειρουργείων και χημειοθεραπείας. Το θάρρος, τη δύναμη που χρειάζεται για να τα καταφέρεις. Αυτό ήταν το πρόσωπο της αξιοπρέπειας», έγραψε η Oprah Winfrey για αυτόν στο Twitter.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ και θλίψη. Ο ακτιβιστής Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Γ', μεγαλύτερος γιος του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, έγραψε στα σόσιαλ μίντιρα πως ο Chadwick «έδωσε ζωή στην Ιστορία, στη μεγάλη οθόνη» με το ενσαρκώσει επιφανείς μαύρους, πρωτοπόρους και ηγετικές μορφές.

 

  29 August, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ