Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου

mesaralive.gr  10 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου

Φωτο: mesaralive.gr

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες ήρωες του ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου, από τα Χιτλερικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των ηρώων που πρόσφεραν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, οι Βουλευτές Ν.Ηρακλείου κ.κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος (Σύριζα), Κεγκέρογλου Βασίλειος (Δημ.Συμπαράταξη), Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φαιστού, Προέδροι Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι Βουλευτών-Ευρωβουλευτών, εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Τυμπακίου κ. Καραπουλάκης Κων/νος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφεριακού τμήματος Μοιρών, εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρίου, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, Συλλόγων θυμάτων, Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και μέλη των οικογενειών των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Μαγαρικαρίου κ.α.

Μετά το πέρας της λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Αγίου Κωνσταντίνου Μαγαρικαρίου, τελέστηκε τρισάγιο προς τιμή του Γεωργίου Πετρακογιώργη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Φαιστού και από εκπρόσωπο της Οικογένειας Καπετάν Γεωργίου Πετρακογιώργη. Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στη τοποθεσία “Γριά Βρύση” και κατάθεση στεφάνων.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε σε κλίμα συγκίνησης ο εκπαιδευτικός κ. Μανώλης Κυραλάκης.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μαγαρικαρίου ευχαριστούν θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν τους πεσόντες ήρωες του Δήμου μας, από τα στρατεύματα κατοχής το Μάη του 1944.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Ενορία  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγαρικαρίου, που προσέφεραν στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης τόσο υλικά όσο και με προσωπική εργασία, καθώς και τις εταιρείες ΖΑΡΟΣ Α.Ε. και ΕΣΠΕΡΙΣ Α.Ε. για την προσφορά τους σε εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά.

 

mesaralive.gr  10 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ