Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κόρακα (φωτο)

  10 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κόρακα (φωτο)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821 Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού, η Τοπική Κοινότητα Πόμπιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στη Πόμπια.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Δανέλλης Σπυρίδων και Συντυχάκης Εμμανουήλ, εκπρόσωποι των Βουλευτών Ηρακλείου κ. Αυγενάκη Λευτέρη και κ. Κεγκέρογλου Βασίλη, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή κ. Κεφαλογιάννη Μανώλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ματαλλιωτάκης Γεώργιος, εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Τυμπακίου Σμήναρχος - Ιπτάμενος Κων/νος Καραπουλάκης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Φαιστού, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού κλιμάκιου Μοιρών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κος Νικολακάκης Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ματθαιάκη-Γκιαουράκη Παρασκευή, Πουλινάκης Μανούσος και Ξηρουδάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πόμπιας κος Φουστανάκης Γεώργιος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Φαιστού, Απόγονοι του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, Συλλόγων, κομμάτων και σχολείων της Πόμπιας.

 

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόμπιας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και στη συνέχεια μνημόσυνο για τον ήρωα ΄΄Τουρκοφάγο΄΄ Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συν/χος εκπαιδευτικός και πρώην Δ/ντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου κ. Νταλιαδάκης Στυλιανός.

 

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Τρισάγιο μπροστά στον τάφο του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, ακολούθησε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και έγινε κατάθεση στεφάνων.

 

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής ολοκληρώθηκε με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων για όλους τους παρευρισκόμενους στην πλατεία του Ηρώου, χορηγία του Δήμου Φαιστού, ενώ τα εμφιαλωμένα νερά του μπουφέ ήταν ευγενή χορηγία της εταιρίας παραγωγής εμφιαλωμένου νερού <<ΖΑΡΟΣ Α.Ε.>>, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πόμπιας κ. Φουστανάκη σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό – Φορείς – κατοίκους της Πόμπιας, στην Πλατεία του Σταυρού.

 

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα ΄΄ ΚΟΡΑΚΕΙΑ 2018 ΄΄, ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα στο Γυμνάσιο Πόμπιας με αγώνες στο Κρητικό βόλι, αγώνα δρόμου 4.000 μ. εντός της Τοπικής Κοινότητας Πόμπιας και αγώνες-επίδειξη Ξιφασκίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας και την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς ΄΄Καπετάν Μιχάλης Κόρακας΄΄.

 

  10 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα