Εκκλησία Κρήτης: Την ερχόμενη Τρίτη η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι

  09 January, 2022 ΑΡΘΡΑ
Εκκλησία Κρήτης: Την ερχόμενη Τρίτη η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου,υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.Θα είναι η πρώτη συνεδρία της μετά την κατάρτιση του τριπροσώπου για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης και όπως προβλέπεται θα είναι αυτή κατα την οποία θα εκλεγεί ο διάδοχος του κ.Ειρηναίου.

Η συνεδρίαση θα είναι τριήμερη,θα διαρκέσει δηλαδή έως την Πέμπτη, ωστόσο λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος η εκλογη του νέου Αρχιεπισκόπου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την πρώτη ημέρα αν και δεν είναι δεδομένο και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αφιχθούν στο Φανάρι οι Ιεράρχες-μέλη της Συνόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τρείς εν ενεργεία Μητροπολίτες της Κρήτης που πλειοψήφισαν στις 28 Δεκεμβρίου και αποτελούν το λεγόμενο τριπρόσωπο,εκ των οποίων η Ιερά Σύνοδος ττου Οικουμενικού Πατριαρχείου θα εκλέξει τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης,είναι οι Μητροπολίτες:Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.Ευγένιος (φωτο),Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αριθμεί 13 μέλη μαζί με τον κ.Βαρθλολομαίο ο οποίος ωστόσο δεν ψηφίζει.Άρα για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα ψηφίσουν 12 Ιεράρχες καθένας από τους οποίους θα δώσει ένα σταυρό προτίμησης στον έναν εκ των τριών υποψηφίων της επιλογής του. Η εκλογή θα γίνει ανεξάρτητα εαν είναι ή όχι και οι 12 παρόντες.Εαν κάποιος απουσιάζει αναθέτει ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε έναν άλλο εκ των παρόντων Ιεραρχών να ψηφίσει και εκ μέρους του μη παρόντα.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  09 January, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα